anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Czy zwracajac produkt, musze dołączyć do niego papier o zwrot ?

MAMY ROZWIĄZANIE!
shinu1
#8 Zapaleniec#

tak jak w temacie 🙂 . jest on potrzeby jak robię darmowy zwrot przez opcje zwroty ? 

oznacz moderatorów
5 ODPOWIEDZI 5
kostas11
#21 Demiurg#

@shinu1 nie musisz ale włóż paragon i kartkę od kogo lub napisz prócz kody nadania gdzieś z boku numer zwrotu żeby wiedział od kogo paczka 🙂

________
Κώστας
oznacz moderatorów
shinu1
#8 Zapaleniec#

numer zwrotu zawsze dodawalem jak i ten papier, a wiem ze cos sie z ninpostem zmienialo gdzies kilka mscy temu i nei wiem co dokladnie chodizlo.  ale ok , dzieki wielkie 🙂 

oznacz moderatorów
kostas11
#21 Demiurg#

@shinu1 ale inpost nie ma nic do zwrotu im wystarczy numer nadania ( najlepiej napisać na paczce ) i po sprawie 🙂

Papier a raczej odstąpienie papierowe bardziej potrzebne sprzedawcy do księgowości, ale teraz wystarczy zgłoszenie przez formularz allegro gdzie sprzedawca może se wydrukować 🙂

________
Κώστας
oznacz moderatorów
Client:104371448
#14 Krzewiciel#

@kostas11: nie ma obowiązku zwracania paragonów przy odstąpieniu od umowy.

oznacz moderatorów
Client:104371448
#14 Krzewiciel#

@shinu1: ja zawsze wkladam drukowany formularz i zielonym zakreslaczem zaznaczam zwrot: karta. Nie wiem dlaczego ale sprzedawcy czesto zwracaja $$ na numer konta bankowego wpisanego w elektroniczny formularz allegro (zwyklym przelewem). Oczywiście ten numer konta jest inny niz ten do ktorego podpieta jest karta którą płaciłem. Jeden z duzych sklepów odpisal mi (na pytanie dlaczego kasa poszla na indywidualne konto), że jesli chcialem dostac zwrot w ten sam sposob w jaki placilem to mialem napisac indywidualną prośbę na @ z taka informacją. Śmieszni no ale cóż. Odpisalem, ze next time wystawię negatywa za taką akcję i nieznajomość przepisów.

oznacz moderatorów