Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
@w_kiwi @ko_alka @la_nika @nat_not @_HolaOla_ na jakiej podstawie Allegro "grzebało" w naszych cennikach dostawy i tam gdzie mieliśmy dostawę Allegro Odbiór w Punkcie DHL lub dodatkowo Allegro Automat DHL POP BOX włączyło nam również kuriera DHL? Tym bardziej że kurierem DHL w Smarcie można nadać przesyłki o mniejszym gabarycie (limit 10 kg) niż do automatu/punktu DHL. Ale pomysłodawca pewnie doskonale o tym wie, tylko szuka frajera na dopłaty. Niczym nie różni się Allegro od tych "kupujących" na Allegro Lokalnie, którzy proszą sprzedawców o maile w celu potwierdzenia transakcji...
Pozdrawiamy
Dział Sprzedaży
PHU MAR-SAT
@AGD-RTV-IT ja też kieddyś rąbnąłem szczęką o podłogę , wchodze w zakładkę , a tam włączone DHL - Czechy
Przecież włączanie bez akceptacji przez sprzedających to gangsterka.😡
@AGD-RTV-IT była informacja https://help.allegro.com/sell/pl/a/jesli-udostepniasz-jedynie-czesc-metod-allegro-dhl-zdecyduj-czy-d...
Kliknij [zdecyduj], aby przejść na stronę, na której podejmiesz decyzję o nowych metodach dostawy w swoich cennikach.
Decyzję możesz podjąć do 25 marca 2024 włącznie.
Jeśli do 25 marca 2024 włącznie nie podejmiesz decyzji, 26 marca zaczniemy dodawać do Twoich cenników nowe metody dostawy. Może to zająć kilka dni. Od momentu, kiedy to zrobimy, możesz samodzielnie usunąć je z cenników w Ustawieniach dostawy.
@kostas11 wszystko fajnie, jest tylko jeden problem, bo stronę z aktualnościami dla sprzedających co tydzień lub dwa przeglądaliśmy. Przez dłuższy czas (po liftingu serwisu) była ona jednak zepsuta, po kliknięciu na "zobacz wszystkie aktualności" najpierw zmieniało język na angielski, a jak się kliknęło na zmianę języka to lista aktualności była... pusta. Przestaliśmy więc tam zaglądać.
O takich zmianach Allegro powinno wyraźniej informować. Zamiast tego w "moim asortymencie" na...dźgane reklam o zagranicznych rynkach, po wejściu w "ustawienia dostawy" od miesięcy niezmiennie okienko o dodaniu do cenników Allegro Orlen Paczki, a informacje o czymś, co realnie ma wpływ na koszty sprzedawcy info przemycone cichaczem...
Pozdrawiamy
Dział Sprzedaży
PHU MAR-SAT
@AGD-RTV-IT ja przeglądam codziennie bo te zmiany i ich częstotliwość dochodzą już do absurdu i irytacji 😞 w zakładce https://allegro.pl/moje-allegro/sprzedaz/panel-sprzedawcy
Z kim nie rozmawiam tak rzucają mięsem że nie będę cytował, kolega właśnie kończy stawianie dedykowanego sklepu kosztowało go to 3 miesięczne prowizje jakie płacił allegro i stwierdził że przynajmniej nie będzie co róż coś dodawał, zmieniał, bawił się w kody EAN czy pilnował oferty bo obsługa allegro zrobiła się tak pracochłonna i kosztowna że mają już dość 😞
@kostas11 no to fakt. Kiedyś wystawienie nowego produktu z naszej działki, ze sprawdzeniem oferty, poprawką literówek i innych pomyłek, to było 10-15 minut. Teraz jeszcze mamy wybór odpowiedniej pozycji z katalogu, sprawdzenie parametrów, zgłoszenie błędów w katalogu, sprawdzenie w katalogu GS1 doklejonych do produktu 15 kodów EAN przez Chińczyka lub polskiego Janusza biznesu i zajmuje to minimum 30-40 min.
Pozdrawiamy
Dział Sprzedaży
PHU MAR-SAT