anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dlaczego nalicza mi przesyłkę mimo tego, że mam smarta?

MAMY ROZWIĄZANIE!
monis921111
#8 Zapaleniec

Witam, dlaczego nalicza mi za przesyłkę skoro spełniam wszystkie wymagania? Mam allegro smart, wartość zakupów przekracza 60 zł, zakupy zrobiłam u jednego sprzedawcy? Nigdy nie miałam z tym problemu. O co chodzi ?

oznacz moderatorów
13 ODPOWIEDZI 13
LEW433
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

Różne metody dostawy wybierasz, ale przeczytaj sobie jak kupować ze Smartem: https://allegro.pl/pomoc/dla-kupujacych/korzysci-i-aktywacja-allegro-smart/jak-korzystac-z-allegro-s...

oznacz moderatorów
kostas11
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@monis921111 może sprzedawca nie ma smarta albo wybierasz metodę dostawy która nie jest smart?

#16 Inspirator

@monis921111 Sprzedawca udostępnia Smart? Są również produkty które Smart nie podlegają np. zakupy z aptek.

oznacz moderatorów
monis921111
#8 Zapaleniec

Sprzedawca ma opcje "smarta". Przy pierwszym "zakupie" (towar za ok 25 zl) -  koszt przesyłki wyniósł 45 zł! Tak, od ładnych paru lat korzystam z Allegro, do dzisiaj wszystko było w porządku. 

oznacz moderatorów
az1rael
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@monis921111 musi mieć przy każdym zakupie smarta i minimalną kwotę zamówienia 45zł paczkomat 60zł kurier do tego. W przypadku zakupu łącznego od różnych sprzedawców musi być jeszcze ta sama metoda dostawy

oznacz moderatorów
monis921111
#8 Zapaleniec

Wiem jak to działa, ponieważ od ładnych paru lat korzystam z Allegro i jestem na bieżąco. Spełniłam wszystkie wymogi, jestem w tym obeznana. Dlatego nie rozumiem o co chodzi. Za przesyłki płaciłam normalnie jak nie było smarta, ale to było jakieś 15-20 zł a nie 45. A teraz mam za darmo ale tylko odbiór osobisty w punkcie dpd i gdzieś tam jeszcze a za kuriera i paczkomat mam teraz płacić normalną stawkę. 😉

oznacz moderatorów
komis-bell
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

A pokaż link do ofert które chcesz zakupić.

oznacz moderatorów
monis921111
#8 Zapaleniec
oznacz moderatorów
monis921111
#8 Zapaleniec

Dobra, już wpadlam o co chodzi. Nie miałam opcji wyboru paczkomatu więc paczka musi być wysłana kurierem a bez przesyłki koszt zamówienia to 64.90. 😅 musiałam domówić jedna rzecz żeby było powyżej 65 zł. Teraz jest ok 😉

oznacz moderatorów
ART_FOTO
#16 Inspirator

@monis921111 Zamówienie składasz u jednego sprzedawcy?

oznacz moderatorów
Pe_Beo
#10 Popularyzator

Odkopuję temat. Analogiczny problem. Sprzedałem przedmiot za kilkaset złotych. Kupujący wybrał dostawę do paczkomatu Inpost. Mimo posiadania przeze mnie Smarta doliczono mu 10,95 zł za przesyłkę. Dlaczego?

oznacz moderatorów
ART_FOTO
#16 Inspirator

@Pe_Beo Bo kupujący nie jest Smart?

oznacz moderatorów
w_kiwi
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@Pe_Beo Proszę, podaj numer zamówienia, o które chodzi, sprawdzę to. 

Wiktoria
   Moderatorka Allegro Gadane
oznacz moderatorów