anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Kupiłem 4 przedmioty w allegro smart, teraz chcę odstąpić od zakupu 2 przedmiotów

MAMY ROZWIĄZANIE!
RorkX
#8 Zapaleniec#

Kupiłem 4 przedmioty w allegro smart, zapłaciłem razem 60 zł, teraz chcę odstąpić od zakupu 2 przedmiotów i zwrócić je za pomocą allegro smart - czy będę mógł zwrócić za darmo mimo iż wartość tych 2 rzeczy to mniej niż 45 zł??

oznacz moderatorów
31 ODPOWIEDZI 31
Monika__L
#16 Inspirator#

Brawo ty 🙂

ale fajnie że jakaś refleksja przyszła 

oznacz moderatorów
kolekcjoner608
#21 Demiurg#

Takie zwroty powinny być karalne i traktowane jak próba wyłudzenia. 

oznacz moderatorów
RorkX
#8 Zapaleniec#

Nie znasz całej sytuacji i dlatego piszesz bzdury. Poza tym skoro za coś zaplaciłem to  nic nie wyłudziłem. Widzę że rok szkolny się skończył i dzieci się nudzą. 

oznacz moderatorów
-Sainkho-
#14 Krzewiciel#

No i znowu najeżdżanie na osoby, które wykupiły usługę i z niej korzystają... Nie akceptujecie zasad działania Smart, to go nie udostępniajcie, przymusu nie ma. Karalne to powinny być tego rodzaju pomówienia.

oznacz moderatorów
Monika__L
#16 Inspirator#

Nie do końca rozumiesz

w momencie zgłoszenia zwrotu zakup nie przekracza kwoty uprawniającej do darmowego smarta

ale masz racje

płać i korzystaj 

oznacz moderatorów
Client:123255985
#5 Poszukiwacz#

@Monika__L To Ty nie rozumiesz, że kwotę uprawniającą do skorzystania ze Smarta sprawdza się tylko raz, w momencie zakupu. To co się potem dzieje z tym zakupem nie ma znaczenia. 

oznacz moderatorów
Monika__L
#16 Inspirator#

Oczywiście że wiem i rozumiem

płać i korzystaj 🤗

oznacz moderatorów
#5 Poszukiwacz#

@Monika__L Właśnie tak, płacę i korzystam. A płacę niemało, bo Smart dla kupujących nie jest darmowy. 

oznacz moderatorów
kolekcjoner608
#21 Demiurg#

@-Sainkho- Kupowanie większych ilości by tylko załapać się na darmową wysyłkę a potem zwracanie i pozostawianie sobie jakiejś jednej taniej rzeczy powinno być niedopuszczalne i wszyscy co w takim procederze mają "recydywe" powinni ponosić jakieś kary lub ograniczenia w możliwości korzystania ze smarta.

oznacz moderatorów
-Sainkho-
#14 Krzewiciel#

@kolekcjoner608 A kto będzie decydował o słuszności kary? Allegro będzie prowadzić dochodzenia, czy dany zwrot był "uzasadniony" czy stanowił nadużycie? Bądź poważny. Jak uznają za stosowne, to zmienią warunki usługi i ograniczą bezpłatne zwroty. Póki co, kto zapłacił, ten ma prawo korzystać.

oznacz moderatorów
mdrogeria
#21 Demiurg#

@-Sainkho- nie , wystarczy wprowadzić zapis w regulaminie smart ,, zostawiasz produkty , których wartość nie przekracza progu darmowej dostawy płacisz za zwrot ,

oznacz moderatorów
-Sainkho-
#14 Krzewiciel#

@mdrogeria "Wystarczy wprowadzić zapis w regulaminie smart..." - jakbyś sam tę usługę oferował, to możesz sobie wprowadzać. Aktualnie obowiązujący regulamin usługi Allegro takich zastrzeżeń nie zawiera i sprzedający muszą się z tym liczyć.

oznacz moderatorów
LEW433
#21 Demiurg#

Dlaczego? skoro uważacie że kupujący ponosi koszty to po co taki zapis?

oznacz moderatorów
#5 Poszukiwacz#

@mdrogeria Wg mnie powinno być dokładnie odwrotnie: przesyłka i zwrot w ramach Smart powinny być darmowe bez minimalnej kwoty zamówienia. Czyli tak jak to jest w Amаzon Prime.

oznacz moderatorów
mdrogeria
#21 Demiurg#

@Client:123255985 kupuj na A....zon po co tu piszesz ? tu jest allegro .

oznacz moderatorów
LEW433
#21 Demiurg#

kupuj na A.....llegro!!!!!

oznacz moderatorów
#5 Poszukiwacz#

@LEW433 Kupuję. Nie tyle, ile na Аmаzonie i na Alіexpressie, ale kupuję. 

oznacz moderatorów
LEW433
#21 Demiurg#

Mi to nie przeszkadza, każdy ma wybór,🤗

oznacz moderatorów
LEW433
#21 Demiurg#

Przecież ciągle sami piszecie że tam na A...jest tak a tak  a teraz nie podoba się, wiecie wam dogodzić....jesteście niestabilni.

oznacz moderatorów