anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Mam allegro smart. Dlaczego muszę odsyłać towar na własny koszt?

edyta7201
#1 Nowicjusz#

ZESTAW SOF ELASTYCZNY GŁADKI NAROŻNIK 2-OSOBOWY - BIAŁY-145-180CM (JNJHUY88) • Cena, Opinie • Pokrow...

Mam allegro smart. Kupiłam pokrowiec na sofę, ale niestety nie pasuje mi. Przy zwrocie okazuje się, że muszę zapłacić za odesłanie.

oznacz moderatorów
5 ODPOWIEDZI 5

kolekcjoner608
#21 Demiurg#

To że ty masz smarta nie znaczy że również sprzedawca go udostępnia. Zwrot bez smarta "nie pasuje mi" jest płatny . Dlaczego sprzedawca miałby pokrywać koszt zwrotu nieprzemyślanego zakupu? Sprzedawca  zmarnował sporo czasu na spakowanie i wysyłkę .

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

@edyta7201 I tu się wszystko zgadza, Ty masz sprzedający ma tylko ze Smart działa na terenie Polski, a Ty musisz odesłać zapewne do Chin, ale jak towar niesprawny to reklamuj a wówczas inaczej to działa. Natomiast jak zakup ze Smartem na terenie kraju to zwrot musi być darmowy, w razie czego pytaj tu: https://allegro.pl/pomoc/kontakt?kategoria=a09c2d7f-ef5c-4001-847a-cbe75830e40e

oznacz moderatorów

komis-bell
#21 Demiurg#

W tej ofercie adres do zwrotu (przy odstąpieniu od umowy) jest polski więc nie powinno być problemu.
Napisz przez formularz kontaktowy, opisz problem i poproś o wygenerowanie etykiety do darmowego zwrotu.

Chyba, że zgłaszasz reklamację to już inny temat.

oznacz moderatorów

RaBarbar_ka
Moderatorka
Moderatorka

@edyta7201w zależności od metody dostawy, przysługuje Ci darmowy zwrot produktu w ramach Allegro Smart! Tabelę z metodami zwrotu znajdziesz w artykule. Pamiętaj, że na odstąpienie od umowy masz 14 dni od momentu odebrania przedmiotu (sprzedający może ten okres wydłużyć). O tym, jak zwrócić produkt w ramach Allegro Smart! przeczytasz tutaj

Basia
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

Client:44052296
#21 Demiurg#

@edyta7201 jaką metodę dostawy wybrałaś?

oznacz moderatorów