Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dzień dobry,
Kilka dni temu wykupiłam allegro smart na 12 miesięcy za 49 zł. Niestety robiąc dzisiaj zakupy na allegro i wybierając opcję z kurierem aplikacja naliczyła mi znowu wartośc za kuriera. Prosze o pilną informację z jakiego powodu zostaliśmy obciążenie finansowo za coś co powinno kosztować 0 zł????
Mój adres mailowy [edycja]
Pozrawiam
Dorota
Client:90834838 wybrana przez Ciebie przesyłka nie miała ikony ,,smart ,, lub suma kosztów przesyłki przekroczyla 40 zł .
@Client:90834838 wykupienie Smart nie gwarantuje darmowych dostaw w każdej sytuacji. Musisz wybrać metodę dostawy, przy której jest ZNACZEK SMART. Nie ma znaczka, nie ma darmowej dostawy.
Przy kurierze cena towaru to minimum 80 zł. Jest jeszcze wiele innych ograniczeń. Smart nie jest taki prosty, możesz z niego zrezygnować tu; https://allegro.pl/pomoc/kontakt?kategoria=1bba437d-af0e-404b-8a02-11af54caa0e5 Allegro odda Ci pieniądze.
@Client:90834838 Zgodnie z zasadami Allegro Smart! darmowa dostawa do Paczkomatów i Punktów odbioru obejmuje zakupy za minimum 40 złotych od jednego sprzedającego. Aby nie płacić za dostawę kurierską, minimalna wartość zakupów to 80 złotych.
W tym przypadku kwota za zakupy nie przekraczała żadnej z tych sum - z tego powodu została doliczona opłata za dostawę w wybranej formie (kurier).
No , dobrze -a skąd wiadomo za ile@Client:90834838 zrobiła zakupy? - napisała tylko, że wykupiła smart za 49zł. - nie"wymądrzam" się, po prostu pytam, bo ja też mam spory problem ze zrozumieniem opłat.
Ja kupiłem za 117 i napisane jest "dostawa od49zł" gdy dobrałem więcej (do ok.400zł.),to dostawa wzrosła do prawie 200zł - o co tu chodzi?
nie spełniła warunków smart. możemy domniemywać tylko z jakiego powodu - dokładnie jak u Ciebie.
sprzedawca musi mieć smart, Ty musisz mieć smart, darmowa dostawa jest tylko dla wybranych metod transportu, dla odpowiedniej wartości - trzeba czytać regulamin.
@optykmista2 Jak czytam takie wpisy to polecam zapoznać się jak działa Smart: https://allegro.pl/pomoc/dla-kupujacych/korzysci-i-aktywacja-allegro-smart/jak-korzystac-z-allegro-s...