Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Mam wykupiony smart a sprzedawca chce mnie obciązyć za zakup powyżej 40 zł. Dlaczego ?
Firma sprzedający [edycja]
taki tekst w koszyku :
"Koszt dostawy przekroczył 40 zł, dlatego nie możesz skorzystać z Allegro Smart!"
Czy to nie oszustwo ?
@Slawko13 Nie, nie oszustwo - Smart nie oznacza WSZYSTKICH darmowych przesyłek
@Slawko13 dałeś zapewne więcej produktów i łączny koszt dostawy przekroczył 40 zł i smart znikł, to że jest wykupiony nie gwarantuje wszystkich dostaw za free.
Usuń kilka produktów lub oddawaj pojedynczo i zobaczysz kiedy zniknie, możesz też podzielić na kilka mniejszych zakupów jak się łapiesz kwotowo 🙂
Ps nie sprzedawca bo smarta kupujesz od allegro i to allegro pokrywa dostawę 🙂
Nie możesz użyć Smarta jeżeli w Twoim zamówieniu koszt dostawy za zakupy od jednego sprzedającego przekroczy 40 zł
Nie rozumiem, we wszystkich reklamach , ofertach jest jasno powiedziane że zakup od jednego sprzedawcy musi przekroczyć 40 zł (w tym przypadku 150) a teraz sie okazuje że są kruczki.
@Slawko13 jest regulamin który się zatwierdza i zawsze warto przeczytać, wszędzie są kruczki 😞 Jak poznasz jak działa to będziesz wiedział jak to omijać, podziel na 3 zakupy w smarcie 😄
@Slawko13 Koszt zakupionych przedmiotów musi być powyżej 40 zł, a koszt ich dostawy nie może przekroczyć 40 zł - widzisz różnicę między jednym a drugim?
"złote myśli" xyz96: "Sprzedawcy zawsze byli, są i będą moimi wrogami na AG."😄
@Slawko13 Musisz wybierać oferty oznaczone ikoną Smart i sposoby dostawy oznaczone ikoną Smart; https://allegro.pl/pomoc/dla-kupujacych/korzysci-i-aktywacja-allegro-smart/jak-korzystac-z-allegro-s...
Mam identyczny problem - niemożliwy jest wybór przesyłki Smart do paczkomatu, mimo że Sprzedawca ma uwzględnioną taką opcję przy zakupie za minimum 40 zł ponieważ ustawił, że w paczce mogą znaleźć się zaledwie dwa produkty. W związku z tym przy próbie kupna większej ilości sztuk koszy przesyłki liczony jest wielokrotnie i pojawia się komunikat, że przekracza on 40 zł i przesyłka Smart nie ma zastosowania.
Jest to o tyle śmieszne, że kupuję drobiazgi (typu cukierki) więc uważam że sprzedający świadomie ustawił tak przesyłkę.
Pytanie bezpośrednio do niego pozostaje bez odpowiedzi.
Numer oferty: 9968542773
@BatyskafCzęsto praktyki sprzedających, Smart nie musi być darmowy. Szukaj ofert które spełniają taką metodę.
Jest to o tyle śmieszne, że kupuję drobiazgi (typu cukierki) więc uważam że sprzedający świadomie ustawił tak przesyłkę.
Tak samo świadome jak kupujący dokładają do smarta a potem zwracają większość żeby mieć darmową wysyłkę, stawiam że sprzedawca się przed tym ustrzegł 😞 kupując więcej pozostanie Ci wybrać kuriera gdzie wyjdzie taniej i nie ma darmowego zwrotu 😄
@Batyskaf raczej wynika to z niewiedzy sprzedającego. Od każdej przesyłki smart Allegro pobiera od sprzedających dopłatę, więc w interesie sprzedającego jest żeby w jednej przesyłce wysłać jak najwięcej produktów. 🙂
Wątpię, jak wyżej napisano motywacje sprzedającego mogą być różne.
Nie odpowiedział na moje pytanie w tej sprawie zatem sądzę, że wie co robi .
Ostatecznie kupiłam u kogoś innego, kto ma ustawione 40 przedmiotów w jednej przesyłce.
Aktywowalem promocje smart. Wybralem 9 sztuk towarow od jednego sprzedawcy , nie moge skorzystac mimo ze kwota wynosi prawie190zl. Mam komunikat ze koszt dostawy przekracza 40zl i dlatego nie moge skorzystac z uslugi Smart. Wydaje mi sie ze po to sa limity 40/80 aby klient kupowal jak najwiecej a nie jakies ograniczenia..... Prosze o wyjasnienie.
@sylmie a po to regulaminy aby je czytać.... jak koszt dostawy przekracza 40 PLN - smart odpada...
@sylmie Niestety Smart ma wiele ograniczeń. Jeśli koszt wysyłki przekracza 40 zł, przestaje on działać. Jeśli Smart nie spełnia Twoich oczekiwań, możesz z niego zrezygnować, Allegro odda Ci pieniądze, które wpłaciłeś za "darmowe" dostawy; https://allegro.pl/pomoc/kontakt?kategoria=1bba437d-af0e-404b-8a02-11af54caa0e5
@sylmie A dosłownie parę postów wyżej (i kilka tygodni wcześniej) napisałem https://spolecznosc.allegro.pl/t5/smart-dla-kupuj%C4%85cych/mam-wykupiony-smart-a-sprzedawca-chce-mn...
"złote myśli" xyz96: "Sprzedawcy zawsze byli, są i będą moimi wrogami na AG."😄
To jest gimnastyka.
Musiusz kupić drożej, żeby zapłacić taniej--ogólnie 🙂 głupie to, ale działa.