Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam zwracałem ostatnio paczkę przez Pocztę Polską za pośrednictwem Allegro smart którą zresztą wcześniej odebrałem na Poczcie, podczas wizyty w urzędzie dowiedziałem się iż paczka ma nie właściwy kształt ( powinna mieć równe boki) mimo tego ze dzień wcześniej odebrałem ją w tym samym opakowaniu i kształcie ( był obły miał nie regularne kształty) dowiedziałem się ze zostanie przez to doliczona opłata za przesyłkę nie standardową. Co teraz kto dopłaci za tą opcję? jak odsyłać? czy ważne są kształty odsyłanych paczek? bardzo proszę o odpowiedź oraz regulamin.
@Czepskii Masz prawo do darmowego zwrotu Smart. Jeśli poczta chce Ci naliczyć opłatę, zgłoś problem do odpowiedniego działu Allegro i poproś o rekompensatę; https://allegro.pl/pomoc/kontakt?kategoria=a09c2d7f-ef5c-4001-847a-cbe75830e40e
Ja nic nie dopłacałem tylko pracownik Poczty zmienił na etykiecie że paczka jest nie standardowa i poinformował mnie o tym że są za to dopłaty i teraz nie wiem kto zapłaci za te koszty.
Jeśli nic nie dopłacałeś, to się nie przejmuj, teraz już nie dopłacisz 🙂
@Czepskii Tak się dzieje od jakiegoś na poczcie, przestrzegają kształtu, dopłata ok. x3, za brak sześciokąta.
Koszt zwrotu towaru pokrywa sprzedający. Zwrócić ma najtańszy dostępny koszt pierwotnej dostawy. Z racji tego że smart jest darmowy zwraca Ci 0 zł za dostawę. Kształty paczek są ważne.
@Czepskii Ale po co Ty się tym przejmujesz? NIC NIE ZAPŁACISZ. Gdybyś miał płacić, musiałbyś to zrobić przy nadaniu paczki.
Dlatego że po odznaczeniu przez pracownika wygenerowała się nowa etykieta z czekboksem że opłatę dodatkową pokrywam ja. I teraz nie wiem czy allegro nie potraci mi opłaty a to jest 300% od ceny paczki
@Czepskii No więc masz wyżej link do kontaktu z Allegro w tej sprawie, tam to wyjaśnij, tu tego nie załatwisz. Moim zdaniem nikt Cię żadnymi kosztami nie obciąży, masz darmowy Smart.
@Czepskii Szczerze, nie wiem, piszę że PP wymaga, napisz to będziemy wiedzieć na kogo przerzucą. Ja bym zapakował w ten sześciokąt, przecież i piłkę się da.
Dodatkową opłatę pokrywa Allegro tak że problem z głowy. I Poczta może doliczać ta opłatę jeśli paczka nie ma równych boków.
@Czepskii Ty nie dopłacisz, Allegro dopłatą obciąży sprzedającego. Poczta ostatnio pobiera coraz więcej dopłat, nawet za stempel na potwierdzeniu nadania listu poleconego jest dopłata 4 zł. 🙂
tusz drogi 😛
@Czepskii Allegro gwarantuje darmowy zwrot w smarcie, jeżeli sprzedawca wysłał w niestandardowym opakowaniu to prawdopodobnie poniesie koszt dopłat w obie strony. 😁
@konto zamknięte Nie wiemy jak dotarła paczka od sprzedającego.
@LEW433 kupujący napisał, że przyszła w takiej samej formie jak ją odsyłał 🙂
@konto zamknięte Znamy wypowiedz jednej strony, sama wiesz, jak z tym jest.😁
Nie "szerlokuj"nie potrzebnie, kołdra zwinięta w wałek i zapakowana w folię nie będzie kwadratem.
A to nie była czasem opłata za duplikat?