mam allegro SMART. Chce kupić produkt za ponad 300zł. Wysyłki(łącznie z kurierem) są darmowe, a przy wyborze InPost pojawia się cena 11zł. Dlaczego ? Przecież jest SMART. Czy SMART już nie obejmuje InPost?
Czy to efekt wojny pomiędzy Allegro i InPost?
@Graaaaszka Kurier InPost nigdy nie był częścią Smarta. Jedynie Paczkomat.
ale to jest wysyłka na paczkomat (którego właścicielem jest InPost). Więc pytanie skąd opłata
Pokaż oferty w których chcesz zrobić zakupy.
proszę bardzo...powyżej lista.
Pomijam, że pomimo że zawsze wybieram inPost , to nie pojawia się jako domyślne (czyli ktoś chce zmienić moje preferencje).
Tutaj jest kwestia opłaty. dlaczego jest opłata?
Nie widać screena, musi go zatwierdzić administrator, możesz wkleić linki?
@Graaaaszka sprzedający udostępnia metodę Paczkomaty InPost nie w ramach współpracy Allegro z InPost, tylko na umowie własnej. Dlatego mógł ustawić wyższą, niż maskymalna cena (10,95 zł). Aby przesyłki nadawane tą metoda były Smart!, sprzedający musi zmienić ustawienia w cenniku dostaw.
@la_nika Że w jaki sposób niby można ustawić wyższą stawkę, niż 10,95 zł ???
Prawdopodobnie sprzedający ustawił wysyłkę InPostem na umowie własnej, a nie na umowie Allegro.
Normalnie. Paczkomat jest w metodach dostawy na umowie własnej, w sekcji odbiór w punkcie.
@serwis-texas Ale to jest właśnie dlatego, że na umowie własnej, a nie , że ustawił wyższą stawkę, niż 10,95 zł. Nawet jak ustawi tam 1 zł, to nie będzie Smart.
Ten sprzedający ma ustawioną metodę dostawy 'Paczkomat Inpost'.
W SMART jest 'Allegro Paczkomat Inpost'
To są dwie różne metody dostawy.
@loto sprzedający udostępnił metodę dostawy nie w ramach Oferty specjalnej Allegro - InPost, tylko jako metodę rozliczaną w ramach umowy własnej, dlatego mógł ustawić wyższą cenę za usługę. Dzięki za zwrócenie na to uwagi, doprecyzowałam moją poprzednią wypowiedź.