Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam,
Nie wiem czy to spam czy jak to działa.. Dostałam na maila nagrodę do odbioru w postaci Makita Power Drill.
Finalnie okazało się, iż nagroda kosztowała 9zł + opłata kurierska. Ale to nie problem..Okazało się, że po wypełnieniu krótkiej ankiety oraz uiszczeniu opłaty, z mojego konta została pobrana w/w kwota ale nie dla ALLEGRO a dla brytyjskiego sklepu internetowego SHINYJEWEL.STORE! I była to wpłata tylko za aktywację konta.Szybka reakcja z mojej strony: kontakt z konsultantem i dezaktywowanie konta. Gdyby nie to, to co miesiąc ściągano by mi z kąta podobną kwotę. I nie wiem o co tu chodzi....Proszę uważać
@Client:44075556 Takie przekręty to normalka > że też ludzie się jeszcze na to łapią? > nie spotkałem się z nagrodą od Allegro > no chyba, że w postaci "bana"🙄
@Ziolko39 ja mam od takiego chłamu taki specjalny mail na śmieci i tam nie zaglądam mogą se wysyłać co i ile chcą wszystko leci w spam 😄 więc nagród ni ma i nie będzie
Oszustwo.
Jak to dezaktywować? Właśnie ja się na to nabrałam
@Client:113204216 to nie jest wiadomość od nas. Prześlij ją proszę do nas za pomocą opcji [przekaż dalej] na adres phishing@allegro.pl, skontaktuj się też proszę z bankiem i zmień najważniejsze hasła.
@Client:113204216 Jak pobrali opłatę? Podałaś dane karty?
Jeśli podałaś dane karty płatniczej najlepiej zablokuj kartę i pobierz z banku nową karte. Dla bezpieczeństwa zmień hasła dostepowe do banku. Można jeszcze sprawdzić komputer lub smartfon czy nie wszczepili ci jakiegoś trojana. To tyle co można zrobić.
dostałam wiadomośc na e-mail o wygranej wiertarce Makita - mam rozumieć ze to oszustwo .... co trzeba zablokowaC??
Tak, oszustwo!
@olus1679 prześlij proszę tę wiadomość za pomocą opcji [przekaż dalej] na adres phishing@allegro.pl. Dziękuję za Twoje zgłoszenie!
offervaultszalsroteosiuxgbeegj@quianzet.site
chrul1 , Wygrywasz Makita Power Drill
Na razie próba oszustwa ,ale jak klikniesz to wtopisz i wtedy to już będzie oszustwo.
No przecież widać po linku że tu nawet domeny allegro nie ma oszustwo jak w japę strzelił