Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Na początku maja zakupiłam odkurzacz piorący wart 900 zł. W momencie otrzymania przesyłki okazało się,że odkurzacz był nie sprawny (nie działała pompa doprowadzająca wode do spryskiwacza). W związku z tym skontaktowałam się z firmą od ktorej odkurzacz zakupiłam. Wypełniłam formularz reklamacyjny na ich stronie i nastepnego dnia odesłałam towar. Pani w otwartej dyskusji zapewniła mnie,że towar zostanie wymieniony na nowy, wolny od wad. Po 1.5 tygodnia otrzymałam ten sam odkurzacz - naprawiony przez serwis. W momencie otrzymania napisałam ponownie do firmy,że napisali mi,że dostane nowy towar a wysłali mi ten sam.Państwo problemu nie widzą - no przecież naprawiony! W związku z tym zrezygnowałam z zakupu w terminie 14 dni. I tutaj zaczeły sie schody - sklep bowiem twierdzi,że odkurzacz cytuje "używany.ślady wody w pojemniku i rurce do prania" i że pieniądze mogą oddać ale pomniejszone o 178 zł bo według nich wartość odkurzacza spadła o 20%. Dodam,że te ślady po wodzie zostały pozostawione przez serwis, nie przeze mnie.
Czy jest jakakolwiek szansa na wywaleczenie pełnego zwrotu?
Mają do tego prawo.
@juniorka89 Masz otwartą Dyskusję na Allegro? Poproś tam o pomoc pracownika Allegro - reklamacja towaru nie wpływa na prawo do odstąpienia od umowy, o ile zwrot został zrobiony w terminie. Sprzedawca ma prawo pomniejszyć kwotę zwrotu, ale tylko wtedy, gdy wartość sprzętu została zmniejszona w wyniku używania go przez kupującego. Poza tym ślady wody nie zmniejszają wartości rzeczy.
Dyskusja; https://allegro.pl/dyskusje/nowa
@juniorka89 Nie jesteś sama - ten sam sprzedawca i ten sam problem: https://spolecznosc.allegro.pl/t5/dyskusje-kupuj%C4%85cych/co-powinnam-zrobi%C4%87/td-p/213264
Jak widać, otwarcie sporu i wystawienie odpowiedniego komentarza przyniosło oczekiwany efekt. Zrób tak samo, jak autorka tamtego wątku. A jeśli sprzedawca zacznie Cię nękać telefonami i SMS-ami zgłoś to Allegro. Już oni go wyprostują.