anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Teklamacja

wiolettaoczujda
#1 Nowicjusz#

Dzień dobry. Chciałam zapytać o reklamację towaru. Zakupiłam do koniec czerwca. Deska drewniana odkształciła się.

Sprzedający obejrzał zdjęcia i mówi że nie widzi wady to ja powinnam ją zaimpregnować. Rozpoczęłam dyskusję. Sprzedający nie uznał reklamacji co robić dalej? @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @la_nika @ayo80 @nat_not @_HolaOla_  

oznacz moderatorów
5 ODPOWIEDZI 5

Client:44052296
#21 Demiurg#

@wiolettaoczujda co to za deska?

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

Dyskusję odznaczyć jako nierozwiązaną, na początek. Masz zawsze opcje odwołania od nieuznanej reklamacji, jak obejrzał? zdjęcia. sprzedający musi uzasadnić swoją decyzje, czy w ofercie była wzmianka o impregnacji?

oznacz moderatorów

kostas11
#21 Demiurg#

@wiolettaoczujda oczywiście, deski się nie moczy, nie myje w zmywarce, impregnuje olejem jak wysycha, po myciu od razu się suszy itp. 

Ja swoją myłem w zmywarce i mam banana 😄

________
Κώστας
oznacz moderatorów

ART_FOTO
#14 Krzewiciel#

@wiolettaoczujda Podaj link do oferty.Drewno ma to do siebie, że odkształca się podczas schnięcia.Impregnacja nie ma tutaj nic do rzeczy.Kwestia co było w opisie aukcji.Jeżeli zakupiłaś surową (świeżo przetartą) deskę, to będzie norma.

oznacz moderatorów

ayo80
Moderatorka
Moderatorka

@wiolettaoczujda z rozmowy w ramach dyskusji wynika, że termin na rozpatrzenie reklamacji przez sprzedającego mija 06.09.2024. Ten czas jeszcze nie minął, więc jeszcze nic straconego. Proszę cierpliwie zaczekać na decyzję sprzedającego.

Paula
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów