Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam I proszę o zwrot środków finansowych za opłacone zwroty. Nigdy wcześniej nie korzystałam z płatnych zwrotów. Mam 70 lat I jestem bardzo chorą. Otrzymałam od Allegro faktury za zwrot a pieniędzy nie. Pozdrawiam
Marlena [edycja]
@Client:44523594, za które dokładnie zamówienia nie otrzymałaś zwrotu?
Doprecyzuj proszę, czy masz na myśli zwrot środków za odesłany towar, czy za koszty wysyłki?
Witam
Nie otrzymałam zwrotu za plakaty 14.99 oraz za zwrot beretów 19.99. Proszę sprawdzić w fakturach przesłanych do mnie.
Marlena
@Client:44523594 Jeśli masz na myśli koszt odesłania towaru po złożeniu oświadczenia o odstąpieniu od umowy to to jest - zgodnie z przepisami - Twój koszt i nikt tego nie zwraca.
@Client:44523594 sprzedawca Rydz_83 z zakupu plakatów zlecił zwrot środków na Twoje konto 12.02. i jest on poprawnie zrealizowany, więc sprawdź proszę dokładnie swoje konto bankowe. Natomiast przesyłka zwrotna z beretami została odebrana przez sprzedającego sklep_MORAMO dziś, więc teraz ma on 14 dni na zwrot środków dla Ciebie.
Nie chodzi o zwrot towarów tylko za przesyłki
Koszt odesłania towaru po odstąpieniu od umowy leży po stronie kupującego czyli Twojej. Jeśli nie był to zakup z Allegro Smart z darmowym zwrotem to koszty te nie podlegają zwrotowi. Wiek czy stan zdrowia nie ma tutaj nic do rzeczy, więc takie informacje warto zachować dla siebie. Nie ma potrzeby się nimi dzielić na forum.
@Client:44523594 Nie, ponieważ dla zamówienia plakatów darmowy zwrot w ramach Smart mógł być zrealizowany wyłącznie przez DPD lub Pocztę Polską, natomiast Ty wybrałaś innego przewoźnika. Natomiast jeśli chodzi o zwrot beretów to w ramach Smart zwroty są darmowe, ale tylko te nadane w punkach. Ty wybrałaś zwrot z odbiorem przez kuriera, a to jest dodatkowo płatna metoda, którą zawsze obciążany jest nadawca.