anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Zwrot Inpost

Client:58482942
#7 Wielbiciel#

Czy jeśli zwracam produkt przez inpost i dostałem kod, czy mam umieścić go na paczce?

oznacz moderatorów
5 ODPOWIEDZI 5

kostas11
#21 Demiurg#

@Client:58482942 tak wpisz go na paczce, w razie pomyłki kuriera nie będzie problemów z identyfikacją paczki 🙂 z reguły po wyciągnięciu naklejają etykietę zastępczą ale zawsze może dojść do pomyłki więc lepiej napisać kod zwrotu 🙂

________
Κώστας
oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

@Client:58482942 Nie musisz pisać niczego ale..możesz na paczce, kod jest do otwarcia skrytki.

oznacz moderatorów

kostas11
#21 Demiurg#

@LEW433  komu próbujesz zaszkodzić bo na pewno nie sprzedawcy 😄

https://allegro.pl/pomoc/dla-kupujacych/zasady-reklamacji-i-zwrotu-towaru/jak-skorzystac-z-darmowego...

Wystarczy, że na zwracanej przesyłce umieścisz kod zwrotu,

Allegro Paczkomaty InPostumieść kod zwrotu na paczce i zanieś ją do dowolnego paczkomatu.

https://inpost.pl/pomoc-jak-zwracac-produkty-kupione-na-allegro

• Przygotuj przesyłkę. Etykieta ani adres zwrotu nie będzie Ci potrzebny. Wystarczy, że użyjesz kodu zwrotu, który otrzymasz w wiadomości SMS i napiszesz go odręcznie na przesyłce.
________
Κώστας
oznacz moderatorów

Raval_7
#8 Zapaleniec#

Ja przeważnie piszę markerem "allegro zwrot: xxxxxxxxx". Myślę, że pomoże to kurierowi w razie pomyłki zidentyfikować paczkę. Tak samo sprzedający może po tym kodzie zidentyfikować paczkę. 

oznacz moderatorów

maxr01
#17 Koryfeusz#

Tak, po to jest ten kod zwrotu.

Na jego podstawie InPost generuje etykietę zwrotną i nakleja ją na paczkę.

Dzięki temu paczka wraca do sprzedawcy.

Po co o to pytasz, skoro masz dokładne instrukcje od Allegro przy dokonywaniu zwrotu?

--------------------------------------------------------------------------------
Rozumiem, że są ludzie, którzy za 20 gr. będą gnać pchłę przez 20km, lecz nie potrafię ich zrozumieć.
oznacz moderatorów