Zwróciłam przesyłkę z allegro smart, niestety sprzedajcy nie odebrał paczki i chce abym odesłała na swój koszt. Czy muszę ponosić koszty przesyłki?
@Client:114016917 Załóż dyskusję ze sprzedawcą. Będziesz mogła poprosić Allegro o pomoc w razie czego.
@Client:114016917 Tylko sprzedawcy firmowi mają obowiązek przyjmowania zwrotów ,prywatni tylko jak sami na to wyrażą zgodę . Od kogo był zakup?
Firma
@Client:114016917 którego zamówienia dotyczy problem?
c48978c2-0404-11f1-bf4b-5db3c4d6c95f
@margaret686 dzięki! W przypadku odstąpienia od zakupu to klient ponosi koszt odesłania. Oczywiście możesz skorzystać z darmowego zwrotu np. w ramach Allegro Smart! a sprzedający nie może wymusić na Twobie płatnej formy zwrotu. Zachęcam Cię do założenia dyskusji ze sprzedającym, w razie problemów z porozumieniem możesz skorzystać z naszej pomocy w dyskusji.
Skorzystałam już ze zwrotu smart niestety sprzedający nie odebrał paczki ze względu na wyjazd i chce abym teraz odesłała na własny koszt. Czy jest możliwość wygenerowania ponownie darmowego zwrotu?
@margaret686 wygenerowałam dla Ciebie drugi kod zwrotu, znajdziesz go w zakładce [moje zakupy] > [szczegóły zakupu] > [szczegóły zwrotu]
Dziekuje 😉