Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam,
aktywowałam allegro smart i niestety mam tylko jedną opcję dostawy - paczkomat inpost.
Jak ustawiam dostawę np. "polecony allegro" to wyskakuje: Błąd przy tworzeniu cennika
Wskazana metoda dostawy nie jest dostępna dla użytkownika.
@KailaArt Masz konto zwykłe - niektóre metody dostawy nie są dostępne dla kont zwykłych;
Czyli żeby udostępnić więcej niż jedną metodę wysyłki smart to jedynym rozwiązaniem jest posiadanie konta firmowego?
Według podlinkowanego artykułu da się ustawić dwie formy dostawy, ale wiadomo dokładnie którą jeszcze oprócz paczkomatu, musisz próbować 🙂
Niestety pomimo prób nie mam możliwości włączenia żadnej dodatkowej wysyłki. Ale dzięki za chęci.
Znalazłem u innego sprzedawcy bez konta firmowego opcję RUCH ze smartem. Pytanie jak to zostało zrobione? U mnie za każdym razem wyskakuje błąd i każda z opcji allegro jest niedostępna. Osobnej opcji jedynie z Ruchem też nie widzę.
@KailaArt No właśnie, niby dwie formy dostawy Smart może mieć konto zwykłe. Zapytaj o to tu; https://allegro.pl/pomoc/kontakt?kategoria=6b0fd6c3-e25e-4e61-a1da-ed23df85af7e i wklej tutaj odpowiedź. Najszybszy jest czat. Pewnie Cię przeproszą, poinformują o błędzie i poproszą o cierpliwość - jak zwykle.
To super sprawa. W artykule piszą o dwóch formach dostawy, natomiast w odpowiedzi dostałam, że jedyną opcją jest paczkomaty inpost :))
Czyli Allegro tym artykułem wprowadza w błąd 🙂
@xyz96 zdajemy sobie sprawę, że w artykule są zawarte błędne informacje i już zgłosiliśmy to do odpowiedniego zespołu z prośbą o poprawienie. @nat_not pisała o tym tutaj.
@KailaArt przepraszam za utrudnienia, dlatego prosiłam o podanie numeru oferty, którą znalazłaś u prywatnego sprzedającego, żeby móc to zweryfikować, ponieważ konta zwykłe mogą oferować Smart! z dostawą do paczkomatu.
Mnie nie interesuje tamta oferta, fajnie że ma dodatkową opcję.
Ja natomiast mam tylko opcję paczkomatu inpost bez drugiej, jakiejkolwiek innej oferty smart.
Skoro tylko jedną można mieć i jest to błąd to ok. Szkoda, że nikt na chacie w supporcie, gdy pytałam się to nawet nie wiedział jak mi pomóc, a tym bardziej że jest błąd w artykule.
To dlaczego wyskakuje cały czas błąd i mogę tylko dodać opcję Inpost Smart.. 😕
A jeśli wchodzę w opcję "dodaj nowy cennik" to nawet nie mam takiej możliwości, żeby włączyć. Jedynie sama mogę wpisać cenę, ale wtedy to już nie jest Smart.
Czy ktoś może mi wyjaśnić jak to zrobić? Cały czas są podawane informacje, które nie działają.
Ok, więc gdy wchodzę na "dodaj nowy cennik" to nie mam żadnych opcji typu Allegro standard.
Natomiast jak wchodzę w konkretną aukcję i edycję, dodaj nowy cennik dostawy to mam opcję, ale wyskakuje błąd, np:
Szkoda tylko, że po raz kolejny natknęłam się na coś nieoczywistego.
Gdy udało mi się włączyć Orlen Paczkę, to proszę pamiętać że bez umowy z Orlenem trzeba dopłacać 3,20 zł do każdej przesyłki...