Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam,
Od pewnego czasu zastanawiam się nad dorobieniem paru zł ( działalność niezarejestrowana ).
Jak wygląda sprawa z allegro Smart;
-rozumiem, że mając udostępnione przynajmniej dwie formy wysyłki np. Inpost oraz DPD z odpowiednią ceną mogę ubiegać się o logo smart ?
Tak wiem o minimum 5 pozytywnych komentarzach i numerami listów przewozowych.. lecz główne pytanie brzmi..
Czy jako osoba prywatna muszę podpisywać umowy z DPD i innymi przewoźnikami, czy jest możliwość nadawania przesyłek jako osoba prywatna udostępnianie e-maila klienta i numeru listu i wówczas idzie to rozliczyć z allegro ?
dziękuję za pomoc
ja ma tylko smart inpost paczkomat
Wystarczy wysyłać ponad 50 % przesyłek przez paczkomat In Post i wystarczy ta jedna forma bez kurierów do których i tak trzeba dopłacać .Sam tak mam i dobrze to funkcjonuje.
Super. Dziękuję za pomoc.
Ile mniej więcej czasu może trwać przyznanie smarta po uzyskaniu 5 pozytywnych ocen i prawidłowych kosztach przesyłek itd itp.
Czy mając już aukcje na allegro bez smarta - automatycznie zostanie on przypisany do wszystkich aukcji, czy trzeba je wystawiać na nowo ?
dziękuje
Jeżeli zdobędziesz 5 unikalnych pozytywów to z mojego doświadczenia aukcje będą SMART następnego dnia roboczego. Nic nie musisz robić. Wszystkie oferty które będą się kwalifikowały do SMART automatycznie takimi się staną.
Dziękuję za wyjaśnienie.
już ostatnie pytanie -może nie ten temat..
Jesli wysyłam paczki inpost i DPD przez Allegro to mogę te przesyłki doręczać osobiście (inpost- nadać samemu w paczkomacie a DPD w filii DPD ?). Czy zawsze po wygenerowaniu listów przewoźnik sam przyjeżdża po przesyłki ?
W linku który Ci wcześniej podałem są ceny podjazdu kuriera dla DPD.
Od czterech paczek gratis.
Co do InPostu to wejdź tu
i pobierz załącznik PDF z punktu trzeciego.
Jest tam wszystko super opisane. Jak nadawać, co robić i są też ceny podjazdu kuriera. Od pięciu przesyłek jest gratis
No właśnie jest mowa o podjazdach kurierów.. jeśli bd mial 2 paczki jedna na inpost druga na DPD to te podjazdy są bez sensu..
Rozumiem, że nie ma opcji aby samemu generować numery listów przewozowych i nadawać je w paczkomacie ?
Chłopie czytaj to co Ci ludzie podsyłają 😉
Generując etykietę z inpostu sam decydujesz czy nadasz ją w paczkomacie / POK / czy utworzysz zlecenie podjazdu kuriera.
Z DPD podobnie przy nadaniu przez panel Allegro określasz czy sam zaniesiesz do punktu pickup czy też kurier ma podjechać.