Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam
Mój cennik dla produktów takich jak pompa (długości 1metr i dłuższe oraz o wadze 20 kg+) tracą opcję smart od września.
Mogę zaznaczyć opcję allegro one box ale te produkty nie zmieszczą się do paczkomatu, a nie mogę wybrać jedynie opcji allegro one punkt.
Co mam zrobić w takim wypadku aby cennik był smart??
Pozdrawiam
Maciej
@marek_s50 czy możesz podać mi konkretne przykłady lub określić ilu mniej więcej Twoich ofert dotyczy ten problem?
@w_kiwi@ko_alka@la_nika@nat_not@_HolaOla_
wysyłamy np. pompy o wymiarach 15 cm x 15 cm x 100 cm i wadze 22 kg
do żadnego paczkomatu Allegro One się to nie zmieści, a opcje Allegro ONE punkt , box i kurier nie są rozdzielone żeby można było sobie wybrać konkretną opcję dostawy Allegro ONE
Maciej
@marek_s50 tak, to rozumiem, ale będę wdzięczna za podanie konkretnych linków/ numerów takich ofert.
@marek_s50 dziękuję, przekazałam już Twoje zgłoszenie do zespołu, więc jak tylko dostanę informację co możemy Wam zaproponować w tej sytuacji, wrócimy ze szczegółami.
skoro tak ingerujemy w allegro 🙂
czy jest możliwość gdy klient zaznaczy opcję Faktura vat, żeby dołożyć do wyboru dwa pola: Faktura VAT na e-mail oraz Faktura VAT do paczki, w formie albo to albo to.
My osobiście na chwilę obecną drukujemy do paczki, ale to jest loteria bo są prośby później o fv na maila. Wcześniej wysyłaliśmy na e-mail to dzwonili klienci i prosili żeby wysłać drukowaną bo nie mają dostępu do drukarki, a chcą mieć do gwarancji. Teraz dzwonić do każdego klienta z FV z pytaniem czy mailem czy do paczki bez sensu.
A wystarczą dwa okienka 🙂 a uproszczenie dla wielu sprzedawców ogromne.
Pozdrawiam
Maciej
Witam
Proszę o odpowiedź jak ma wyglądać cennik żeby spełniał wymogi SMART
Dla paczki o wymiarach 110 cm x 15 cm x 25 cm i wadze 26 kg?
Do paczkomatu i automatów paczkowych się nie kwalifikują oraz do punktów odbioru również nie bo za długa paczka.
Proszę o szybką odpowiedź musimy dostosować cenniki a od 08.08.2023 nie doczekaliśmy odpowiedzi.
Pozdrawiam
Maciej
@marek_s50 tak jak napisał @kostas11, jeśli Twoje przesyłki nie mieszczą się do automatu lub punktu odbioru to wystarczy, że dodasz dwie różne metody dostaw do drzwi z tej listy:
no niestety mam takie opcje jak na zdjęciu poniżej i nadal wyświetla się ze cennik nie będzie smart od 25.09
@marek_s50 masz oddać samych 2 kurierów na adres bez punktów Pop boxów pickupów i innych cudów 😄
ponad to nie da rady co opisałem na screenie ponizej
@marek_s50 prześlij mi proszę zrzuty całego swojego ekranu, a zweryfikuję te cenniki z zespołem.
proszę bardzo cały cennik i widnieje że jest do poprawy bo od 25.10 nie będzie smart
witam
Czy doczekamy jakieś odpowiedzi? chcieli byśmy dostosować cenniki.
Pozdrawiam
Maciej
Czytasz?: Wysyłasz produkty, które nie mieszczą się do automatów paczkowych i punktów odbioru oraz udostępniasz metody Allegro Kurier DHL i Allegro Kurier DPD. Utrzymasz oznaczenie Smart!
OK. po prostu miałem zaznaczone jeszcze punkty odbioru DHL i DPD. Jak zostali sami kurierzy DHL DPD jest ok. Dzięki za podpowiedź.
@marek_s50 tydzień temu Ci to pisałem, i 8 sierpnia 😄
"masz oddać samych 2 kurierów na adres bez punktów Pop boxów pickupów i innych cudów"
Coś ściemniasz, wystarczy 2kurierów i Smart jest nadal.
tak na chwile obecną tak, ale jest info że od 25.10 nie będzie smart, jak by było tak jak mówisz to bym głowy nie zawracał