anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Allegro Smart przy zmianie konta prywatnego na firmowe

MAMY ROZWIĄZANIE!
101816837
#8 Zapaleniec

Dzień dobry! 😊 Mam pytanie. Planuję założyć JDG w najbliższym czasie. Ponad rok sprzedaję przez Allegro lokalnie.

Mam pakiet Smart. Wiem, że kiedy zmienię konto na firmowe, nie będę mogła korzystać z opcji Smart jak sprzedający. 

I tu pytanie. Czy mój pakiet Smart będzie działać przy zakupach towarów? Czy będę musiała kupić nowy pakiet Smart dla konta firmowego żeby kupować na Allegro z darmową wysyłką?

Z dóry dziękuję! 

oznacz moderatorów
9 ODPOWIEDZI 9
Client:44052296
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@101816837 przy sprzedaży będziesz musiał spełnić warunki dla kont firmowych na zwykłym allegro. Jeżeli zmieniasz tylko status konta to smart dla zakupów zostaje bez zmian.

oznacz moderatorów
101816837
#8 Zapaleniec

Dziękuję bardzo! 😊

oznacz moderatorów
LEW433
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

Nie będzie działał na koncie firmowym przy sprzedaży, tu są inne warunki dla wysyłek Smart.

Dla zakupów tak

Najlepiej zostawić to konto a założyć nowe firmowe.

oznacz moderatorów
101816837
#8 Zapaleniec

Dziękuję bardzo! 

oznacz moderatorów
101816837
#8 Zapaleniec

Dziękuję bardzo!

Tak i zrobię, założę nowe konto firmowe. Nawet nie udało mi się znaleźć informacji, czy mogę mieć zwykłe konto i firmowe. Teraz wiem.

Jeszcze raz dziękuję i miłego dnia życzę! 

oznacz moderatorów
AnnaG-Antyki
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

Ja bym tę zmianę najpierw solidnie przemyślała. Żeby potem płaczu nie było. Na Twoim miejscu raczej założyłabym nowe firmowe i je równolegle rozwijała,  w razie czego nie lądujesz z niczym. Tego się nie da zmienić z powrotem. Jesteś przyzwyczajony do łatwego smarta. Na prywatnym wystarczy włączyć paczkomat w odpowiedniej cenie i możesz oferować klientom darmową wysyłkę. Na firmowym musisz włączyć Allegro Delivery, czyli przymusowe ony, orleny. 2 kurierów, 3 punkty i sama już nie wiem co jeszcze co chwilę zmieniają. Teraz zobacz jakie opinie ma one. Ilu sprzedawców dostaje z winy kurierów allegro "subiektywne-negatywne" opinie? Mała firma może się na tym migiem przejechać, wystarczy że 2 czy 3 sfrustrowanych klientów naraz opinie wystawi. Nie mówiąc o całym stresie wynikającym z ciągłego tłumaczenia się za coś od Ciebie niezależnego. A pozytywów ludzie już nie wystawiają. Więc nawet gwiazdka mniej bardzo szkodzi.

Kolejna sprawa w czasie weryfikacji konta firmowego nie masz wypłat. A czasami potrafi to potrwać dużo dłużej niż te 3 dni. Przy JDG na początku możesz spokojnie podać konto prywatne i nie ryzykować takiego uziemienia. Zwłaszcza, ze nie wiadomo czym chcesz handlować, Polakom handlującym elektroniką potrafią z zaskoczenia po 1wszej sprzedaży blokować konto, zdjąć oferty i wołać zdjęcia towaru. I kontakt z tym działem to kilka dni oczekiwania na odpowiedź... Tematów o tym też tu sporo znajdziesz.

Kolejna sprawa. Na firmowym portal pobiera prowizję tuz po sprzedaży to masakrycznie utrudnia rachunkowość i zwroty. Na prywatnym tę opcję sobie do woli włączasz i wyłączasz.

Pewnie inni jeszcze coś dodadzą. Ja mam oba konta ale smarta tylko na prywatnym. I szczerze nie widzę, żeby nie tylko firmowe ale nawet SS i jakość konta super+ miało obecnie jakikolwiek wpływ na sprzedaż. Baa widuję oferty bez sprzedaży z zerem komentarzy o sprzedającym plasujące się wyżej niż moje z firmowego z SS, 100% pozytywów i super+.

Kolejna sprawa wyświetlanie na allegro małych firm jest obecnie mizerne, koszty nawet bez reklamy ogromne. Nie wierz reklamom, poczytaj przez jakiś czas wpisy tu. Ten portal zabija małe firmy.

#8 Zapaleniec

Dziękuję bardzo 😊. Oooo masakra 😅😅😅😅😅.

Sprzedaję ręcznie robione torebki i mam około 60 ofert na Allegro lokalnie. I myślałam, że chyba wygodnie automatycznie przeskoczyć na konto firmowe, żeby nie robić nowe oferty.  I już zrozumiałam, że nie trzeba tego robić 😨😨😨😨😨😨.

Dziękuję bardzo ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

oznacz moderatorów
AnnaG-Antyki
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

Z lokalnego nie da się przenieść na główne nawet firmowe. Baaa nawet z prywatnego głównego na firmowe główne się nie da. Do tego jeśli planujesz również sprzedawać na lokalnym to tam od bodajże 2go grudnia nie będzie wcale ofert firmowych tylko prywatne.

#8 Zapaleniec

Dziękuję bardzo 😊! Nie wiedziałam. Poczytam na ten temat. 

oznacz moderatorów