anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Allegro Smart przy zmianie konta prywatnego na firmowe

MAMY ROZWIĄZANIE!
101816837
#7 Wielbiciel#

Dzień dobry! 😊 Mam pytanie. Planuję założyć JDG w najbliższym czasie. Ponad rok sprzedaję przez Allegro lokalnie.

Mam pakiet Smart. Wiem, że kiedy zmienię konto na firmowe, nie będę mogła korzystać z opcji Smart jak sprzedający. 

I tu pytanie. Czy mój pakiet Smart będzie działać przy zakupach towarów? Czy będę musiała kupić nowy pakiet Smart dla konta firmowego żeby kupować na Allegro z darmową wysyłką?

Z dóry dziękuję! 

oznacz moderatorów
9 ODPOWIEDZI 9
Client:44052296
#21 Demiurg#

@101816837 przy sprzedaży będziesz musiał spełnić warunki dla kont firmowych na zwykłym allegro. Jeżeli zmieniasz tylko status konta to smart dla zakupów zostaje bez zmian.

oznacz moderatorów
101816837
#7 Wielbiciel#

Dziękuję bardzo! 😊

oznacz moderatorów
LEW433
#21 Demiurg#

Nie będzie działał na koncie firmowym przy sprzedaży, tu są inne warunki dla wysyłek Smart.

Dla zakupów tak

Najlepiej zostawić to konto a założyć nowe firmowe.

oznacz moderatorów
101816837
#7 Wielbiciel#

Dziękuję bardzo! 

oznacz moderatorów
101816837
#7 Wielbiciel#

Dziękuję bardzo!

Tak i zrobię, założę nowe konto firmowe. Nawet nie udało mi się znaleźć informacji, czy mogę mieć zwykłe konto i firmowe. Teraz wiem.

Jeszcze raz dziękuję i miłego dnia życzę! 

oznacz moderatorów
AnnaG-Antyki
#19 Nestor#

Ja bym tę zmianę najpierw solidnie przemyślała. Żeby potem płaczu nie było. Na Twoim miejscu raczej założyłabym nowe firmowe i je równolegle rozwijała,  w razie czego nie lądujesz z niczym. Tego się nie da zmienić z powrotem. Jesteś przyzwyczajony do łatwego smarta. Na prywatnym wystarczy włączyć paczkomat w odpowiedniej cenie i możesz oferować klientom darmową wysyłkę. Na firmowym musisz włączyć Allegro Delivery, czyli przymusowe ony, orleny. 2 kurierów, 3 punkty i sama już nie wiem co jeszcze co chwilę zmieniają. Teraz zobacz jakie opinie ma one. Ilu sprzedawców dostaje z winy kurierów allegro "subiektywne-negatywne" opinie? Mała firma może się na tym migiem przejechać, wystarczy że 2 czy 3 sfrustrowanych klientów naraz opinie wystawi. Nie mówiąc o całym stresie wynikającym z ciągłego tłumaczenia się za coś od Ciebie niezależnego. A pozytywów ludzie już nie wystawiają. Więc nawet gwiazdka mniej bardzo szkodzi.

Kolejna sprawa w czasie weryfikacji konta firmowego nie masz wypłat. A czasami potrafi to potrwać dużo dłużej niż te 3 dni. Przy JDG na początku możesz spokojnie podać konto prywatne i nie ryzykować takiego uziemienia. Zwłaszcza, ze nie wiadomo czym chcesz handlować, Polakom handlującym elektroniką potrafią z zaskoczenia po 1wszej sprzedaży blokować konto, zdjąć oferty i wołać zdjęcia towaru. I kontakt z tym działem to kilka dni oczekiwania na odpowiedź... Tematów o tym też tu sporo znajdziesz.

Kolejna sprawa. Na firmowym portal pobiera prowizję tuz po sprzedaży to masakrycznie utrudnia rachunkowość i zwroty. Na prywatnym tę opcję sobie do woli włączasz i wyłączasz.

Pewnie inni jeszcze coś dodadzą. Ja mam oba konta ale smarta tylko na prywatnym. I szczerze nie widzę, żeby nie tylko firmowe ale nawet SS i jakość konta super+ miało obecnie jakikolwiek wpływ na sprzedaż. Baa widuję oferty bez sprzedaży z zerem komentarzy o sprzedającym plasujące się wyżej niż moje z firmowego z SS, 100% pozytywów i super+.

Kolejna sprawa wyświetlanie na allegro małych firm jest obecnie mizerne, koszty nawet bez reklamy ogromne. Nie wierz reklamom, poczytaj przez jakiś czas wpisy tu. Ten portal zabija małe firmy.

oznacz moderatorów
101816837
#7 Wielbiciel#

Dziękuję bardzo 😊. Oooo masakra 😅😅😅😅😅.

Sprzedaję ręcznie robione torebki i mam około 60 ofert na Allegro lokalnie. I myślałam, że chyba wygodnie automatycznie przeskoczyć na konto firmowe, żeby nie robić nowe oferty.  I już zrozumiałam, że nie trzeba tego robić 😨😨😨😨😨😨.

Dziękuję bardzo ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

oznacz moderatorów
AnnaG-Antyki
#19 Nestor#

Z lokalnego nie da się przenieść na główne nawet firmowe. Baaa nawet z prywatnego głównego na firmowe główne się nie da. Do tego jeśli planujesz również sprzedawać na lokalnym to tam od bodajże 2go grudnia nie będzie wcale ofert firmowych tylko prywatne.

oznacz moderatorów
101816837
#7 Wielbiciel#

Dziękuję bardzo 😊! Nie wiedziałam. Poczytam na ten temat. 

oznacz moderatorów