anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Błąd API przy nadawaniu przesyłki smart!

WinkleBox
#7 Wielbiciel#

@w_kiwi @ko_alka @la_nika @nat_not @_HolaOla_

Dzień dobry, mam problem z nadaniem przesyłki. Podczas nadawania wyskakuje mi błąd komunikacji API przewoźnika. Sposób dostawy kuriera smart Inpost Allegro, metoda zapłaty pobranie. Klient zakupił 2 szt artykułu z tej samej aukcji i chciałam wygenerować 2 przesyłki. Niestety wyskakuje mi błąd. Nr. Zamówienia d6094510-1723-11ee-a2de-09276ccc638

Proszę o pomoc. 

oznacz moderatorów
6 ODPOWIEDZI 6

LEW433
#21 Demiurg#

A z InPostem się kontaktowałeś?

oznacz moderatorów

w_kiwi
Moderatorka
Moderatorka

@WinkleBox podaj proszę pełną treść komunikatu, jaki Ci się pojawia. Najlepiej byłoby jakbyś dodał zrzut ekranu. 

Wiktoria
   Moderatorka

Jak dostawa na czas - to Allegro!
   Wybieraj spośród tysięcy produktów i zamawiaj z dostawą przed Świętami.
oznacz moderatorów

WinkleBox
#7 Wielbiciel#

"Nie udało się zamówić jednej lub więcej paczek. Aby dokończyć nadawanie, popraw błędy, które są wskazane w górnej części formularza nadawania lub usuń problematyczną paczkę."

Wystąpił błąd komunikacji z API przewoźnika

resetowałam już integrację z Inpostem i problem nie znikną, 

oznacz moderatorów

nat_not
Moderatorka
Moderatorka

@WinkleBox Sprawdź proszę czy nie masz nieuregulowanego rachunku w InPost.

Natalia
   Moderatorka

oznacz moderatorów

WinkleBox
#7 Wielbiciel#

Konto doładowane i cały czas wyskakuje ten sam problem, kontaktowałam się też z Inpost ale z ich strony nie dostałam, żadnej konkretnej podpowiedzi co mam robić. 

W takim przypadku będę zmuszona nadać te przesyłki kurierem bezpośrednio z hurtowni, nie korzystając z oferty smart. Czy w takim przypadku zostanie mi zwrócona część kosztów wysyłki? 

oznacz moderatorów

_HolaOla_
Moderatorka
Moderatorka

@WinkleBox  Sprawdziłam to zamówienie i kupujący wybrał w nim metodę "Allegro Kurier24 InPost pobranie" a ta nie jest realizowana w ramach Allegro Smart, więc nawet jeśli wyślesz ją inną metodą, koszt przesyłki musisz i tak pokryć we własnym zakresie. 

Ola
   Moderatorka

oznacz moderatorów