Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Sprzedałam klientowi produkty za 96 zł. Klient ma przesyłkę za darmo. Ja płacę za całą przesyłkę? (Pobrało mi prowizję za produkty + 9,90) Mam włączonego smarta. Trochę tego nie rozumiem ale tak wynika z historii moich opłat. W tej sytuacji nie opłaca się mieć smarta?!
na allegro nie ma nic za darmo 🙂 musisz doliczyć sobie to do produktu
Czyli dobrze zauważyłam. Czyli to jest ta zmiana nowa? Czy tak było jużwcześniej?
pracuje przy sprzedaży na allegro już 4 rok i ciągle jest tak samo ;D
tylko kwoty się zmieniły na większe 🙂
@SklepHalko Za zamówienie 9b9a4fe0-e6b3-11ee-b8db-756424dbfc59 klient zapłacił 96 złotych i miał darmową wysyłkę (smart). Za tę sprzedaż naliczono prowizję i jednostkową opłatę transakcyjną.
Tak rzeczywiście to jest z poprzedniej sprzedaży, mój błąd, ponieważ te opłaty pobierane są z opóźnieniem. Nie zmienia to jednak faktu że ta opłata powoduje że sprzedaż drobnych/tanich produktów mija się z celem przy włączonym smarcie. Wręcz tracę więcej niż zapłaciłam za produkt w hurcie. Czyli lepiej nie mieć smarta?
@SklepHalko Ale zamówienie 01a8e0b0-e477-11ee-8246-7b382d7aa691 nie było w ramach Smart. Poza tym klient opłacił tę wysyłkę (zapłacił koszty towaru + koszty wysyłki). Całość trafiła na Twoje saldo Allegro Finanse.
Ok, czyli za przesyłki smart nie płacę ani ja ani klient?
Nie wiem czy mogę się wypowiadać, za smart oczywiście że zapłacisz tylko kwestia czym było nadane i jaką kwotę miało zamówienie,
za przesyłki smart w zależności od przewoźnika jest doliczane od razu jak kurier odbierze lub po dostarczeniu przesyłki.
@SklepHalko Płacisz. Zerknij do linka który podesłałem wyżej.
Ok ale nie całość tylko według progów?
@SklepHalko Tak - liczy się wartość zamówienia. Opłaty są bezzwrotne w przypadku np. odstąpienia od umowy i zwrotu zakupu.
dobrze, że dodałeś zapomniałem o tym 😄
@SklepHalko Klient płaci za nie w zależności od subskrypcji (np. rok za 59,90 zł), a sprzedający w zależności od tego, jaka będzie wartość zamówienia od kupującego.
Tutaj przeczytasz o rozliczeniach Smart: https://allegro.pl/dla-sprzedajacych/allegro-smart-zasady-rozliczen-0K6XkWDOeCP
Dziękuje wszystkim za odpowiedzi😊
@SklepHalko pamiętaj też o tym że jak klient kupuje bez Smarta, to nie dopłacasz za Smart, ale prowizję % liczą od kosztu przedmiotu + kosztu wysyłki