anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Czy nie czujecie się zmuszani do wyboru DPD w przypadku przesyłek Smart?

MAMY ROZWIĄZANIE!
w1e2r3t4y5u6
#8 Zapaleniec

Czy nie czujecie się zmuszani do wyboru DPD w przypadku przesyłek Smart ? Jako kupujący zaznaczam kurier , do Was piszę - tylko nie DPD - po czym w szczegółach mam - kurier DPD.  Z czego to wynika ? Czegoś nie wiem albo nie rozumiem.

oznacz moderatorów
8 ODPOWIEDZI 8
AnnaG-Antyki
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

Kuriera przydziela Allegro. Sprzedawca w smarcie nie ma na to żadnego wpływu. On musi udostępnić najróżniejsze dziwne metody dostaw delivery, bo tylko w ten sposób spełnia wymagania smart. Inaczej klienci muszą za wysyłki płacić. Wyjątkiem od tego są tylko konta prywatne, które mogą udostępnić sam paczkomat Inpost i mieć gdzieś resztę smarka. Oraz oferty z samym kurierem. Ale tu bywa zabawnie, jak np widzę ofertę smart z samym kurierem DHL to nie mogę kupić, bo u mnie Allegro DHL nie obsługuje regionu, mimo iż normalne DHL bez problemów go obsługuje...

Żeby było śmieszniej to nawet jak masz dość i dla świętego spokoju chcesz zapłacić za tego  kuriera byle tylko móc wybrać samodzielnie to nie ma opcji sortowania ofert po metodzie dostawy... Wszystkie ułatwienia portal pokasował. Za to z chęcią założą w Twoim imieniu dyskusję sprzedawcy gdy wybrana przez Allegro metoda dostawy Allegrojakaśtam zawiedzie...

(Allegro dzieli użytkowników, by rządzić).
(Dzień bez awarii to dzień stracony).
oznacz moderatorów
w1e2r3t4y5u6
#8 Zapaleniec

Może UOKiK powinien się temu przyglądnąć ? Jak Klient staje się złem koniecznym to może przestać być Klientem ? Halo - Sprzedawcy !! Halo- Kupujący !! Jesteśmy SMART ??

oznacz moderatorów
kostas11
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@w1e2r3t4y5u6 to allegro wybiera dla Twojego dobra, ciesz się że w Twoim rejonie nie ma One Kuriera bo byś dopiero się wkurzał 😄

________
Κώστας
oznacz moderatorów
w1e2r3t4y5u6
#8 Zapaleniec

Zawsze mi skóra cierpnie jak ktoś- coś - się bierze za moje dobro.😫😭😵

oznacz moderatorów
kostas11
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@w1e2r3t4y5u6 w przypadku Kuriera i Smart na allegro sam nie wybierzesz 😞 dlatego ja już nie robię tu zamówień jak nie mogę wybrać kuriera, robię tylko zakupy do punktów czy paczkomatów InPost 😄

________
Κώστας
oznacz moderatorów
RED
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@w1e2r3t4y5u6 pisz do uokik

Ja Czegoś nie wiem albo nie rozumiem.

po diabła wybierasz coś innego niż inpost?

oznacz moderatorów
w1e2r3t4y5u6
#8 Zapaleniec

Nie każdy ma 100 metrów do paczkomatu. Ja mam 10 km. 

oznacz moderatorów
TomBanknoter
#18 Luminarz

Nie, bo przestaliśmy tu kupować i sprzedawać. Da się 😛

oznacz moderatorów