Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Czy zakonczona aukcje można zapisać w pliku Allegro, aby można było ją później odtworzyć ?
Możesz wystawiać z pliku i wówczas masz je przy wznawianiu ale bez własnych parametrów: https://allegro.pl/pomoc/dla-sprzedajacych/wystawianie-ofert-z-pliku/masowe-wystawianie-ofert-z-plik...
Tyle to wiem. Chodzi mi o to czy aukcje która jest już zakończona mogę jakoś zapisać w tym pliku.
@KlaudiiiaKa na zwykłym allegro jeżeli są to oferty kup teraz możesz pobrać plik (arkusz xlsm) z ofert z ofert ze statusem aktywne/zakończone, z którego potem możesz wystawić ponownie ofertę na allegro
Wystaw oferty z pliku -> Pobierz plik z Twoimi ofertami
W Allegro nieaktywne oferty przetrzymywane są przez 60 dni po tym czasie znikają nie odwracalnie.
Dziękuje. Tego mi było trzeba.
dobrego dnia 😃
Wszystko pięknie ładnie, aleeee zapisuje te oferty tak jak ma być i zapisuje mi je na pulpicie jako przeglądarka internetowa. Jak to zapisać na komputerze , żeby to był typowy plik ? Sorry, ale jestem w takich rzeczach lewa, a w pracy chcemy ogarnąć jakoś to żeby sprawniej wystawiać aukcje.
@KlaudiiiaKa a jaki masz program do edycji arkuszy kalkulacyjnych? Powinnaś mieć możliwość zapisania jako plik.xlsm
@KlaudiiiaKa Możesz wygenerować raport z danymi w formacie CSV lub pobrać plik z ofertami w zakładce Mój asortyment lub w zakładce Wystaw z pliku. Tutaj znajdziesz instrukcję: https://allegro.pl/pomoc/dla-sprzedajacych/wystawianie-oferty-przez-formularz/plik-z-ofertami-jak-go.... Plik powinien pobrać się w formacie xlsm. Możesz przekonwertować ten plik do csv wedle uznania 🙂
Hej 🙂
Mam wygenerowany plik zakończonych aukcji Kup Teraz z allegro z jednego konta i chciałbym wystawić te oferty z tego pliku na nowym koncie. Niestety po wczytaniu pliku występują błędy. Raport pokazuje:
- Niepoprawne warunki zwrotów Status: Niezaktualizowana Nie wiem co mam zrobić żeby dało się wystawić oferty z tego pliku? |
@w_kiwi@ko_alka@la_nika@nat_not@_HolaOla_ Dzień dobry, jak rozwiązać ten problem? Mam taki sam komunikat w pliku.
@promax-market zrób to, o czym informuje Cię komunikat. Skoro trzy pierwsze wiersze są niezbędne do wystawienia ofert, to zmień plik tak, aby były one uzupełnione ofertami. W Twoim pliku, wiersz 3 jest prawdopodobnie w ogóle usunięty lub ukryty.
Dziękuję. Wszystkie aukcje które sciągnelismy były zakonczone. Czy jak teraz je wgram, to one automatycznie się wystawią jako aktywne?
@promax-market Jeśli plik zostanie uzupełniony poprawnie, to tak powinno zadziałać.
niestety pobrac mogę tylko jako xlsm, a import odbywa się tylko z csv 😞
Jak zmusić do pobrania w csv? Nie mam opcji konwertowania do csv...
@andrzej10000 nie da się. Przy edycji w arkuszu kalkulacyjnym zapisz jako *.csv (rozdzielony przecinkami)