Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
A nie wystawiasz czasem na ALLEGRO LOKALNE?
nie, mam smart ale tylko na paczkomaty jako sprzedający może dlatego że mam konto prywatne,
@ObiadyDomowe musi być przedrostek Allegro przy dostawie żeby działał Smart. Konto prywatne ma ograniczone formy dostawy.
jakie przedrostek?
mam konto prywatne może dlatego jest ograniczenie że mogę wysyłąć smartem tylko poprzez paczkomaty allegro inpost?
@ObiadyDomowe Tak jak pisałam wcześniej przedrostek Allegro.
Pocztex Kurier48 a Allegro Pocztex Kurier48 to dwie różne dostawy i różne ceny. A smart działa tylko z dostawami Allegro.
mogę prosić o wymienienie wszystkich form nadania w smarcie jakie mogę zrobić z konta prywatnego?
@ObiadyDomowe W tym artykule Pomocy znajdziesz wszystkie formy wysyłki i przedziały cenowe.
właśnie dziwna sprawa mam konto prywatne wszystko mam skonfigurowane a mogę wysyłać w smarcie tylko na paczkomaty, dlaczego?
@ObiadyDomowe Tak, jak napisała @Kaliope_Brzeg chodzi o opcje dostawy, które mają w nazwie Allegro. Masz tylko Allegro Paczkomaty InPost. Kolejne to Pocztex Kurier48, a nie Allegro Pocztex Kurier48; Punkty Poczta, Żabka, Orlen, Ruch, a nie Allegro Punkty Poczta, Żabka, Orlen, Ruch.
@nat_not Sama jestem ciekawa. W tym artykule piszecie :
Jeśli masz konto zwykłe udostępnij w swoich ofertach co najmniej dwie z metod dostawy Allegro Smart! – z 2 różnych grup
Wchodzę na swoje konto zwykłe i tam dostępne z metod Allegro mam tylko paczkomaty. Coś przegapiłam?
@Kaliope_Brzeg Informację o tym, że konieczne jest dodanie w cennikach co najmniej dwóch metod dostawy Allegro Smart! albo udostępnienie numerów przesyłek dla co najmniej 50% wszystkich zamówień oraz co najmniej jednej metody dostawy Allegro Smart!, za którą kupujący płacą z góry.
Pewnie spełniasz ten drugi warunek.
Pani Natalio wstawiłem screeny z mojej konfiguracji że nie występuję u mnie oprócz trzech form wysyłek przedrostek allegro, nie wiem tylko czym to jest spowodowane
@ObiadyDomowe Sprawdzam to. Wrócę tutaj z odpowiedzią, gdy uzyskam więcej informacji.
dziękuję Pani Natalio 🙂
screeny wstawiłem tutaj
problem z konfiguracją dostaw - Społeczność Allegro - 247135
bez smarta w innych opcjach oprócz paczkomatów to ciężko będzie mi handlować a we wrześniu chcę już ruszyć ze sprzedażą.
Witam
Wcześniej pisałem że mam problem z konfiguracją dostaw do wysyłki Smart jako sprzedający, mam konto zwykłe i pokazuje mi się jedynie że smartem mogę nadać paczkomaty. Ktoś wcześniej pisał że przed wszystkim musi być przedrostek allegro w konfiguracji wysyłek i u mnie taki przedrostek jest tylko przy paczkomatach
tak to wygląda u mnie przy konfiguracji , a powinni być tak
o co chodzi bo zgłupiałem , dlaczego w moim formularzu przy konfiguracji dostaw nie ma przedrostków allegro?
@ObiadyDomowe @Kaliope_Brzeg Udało mi się ustalić, że zapis w artykule jest już nieaktualny. Zostanie skorygowany.
Faktycznie jest tak, jak piszecie - na koncie zwykłym dostępne są metody dostawy w ramach "Oferty specjalnej Allegro - InPost", nie ma natomiast dostaw w ramach "Allegro Standard".
W tej sytuacji oznaczenie darmowej dostawy w ramach Smart będzie widoczne tylko przy udostępnieniu metody Allegro Paczkomaty InPost.
Przepraszam za nieprecyzyjne informacje.
na infolinii allegro przekazano mi że z konta prywatnego mogę wysyłać w smarcie z punktów również i z innych form takich jak kurierzy. To nie rozumiem teraz czy tylko mogę w smarcie wysyłać z paczkomatów czy nie?
A widzisz u siebie na koncie inne formy wysyłki z przedrostkiem Allegro? Jest tylko Allegro paczkomat i tylko taką formę dostawy masz do dyspozycji ze smartem. Zadzwoń drugi raz na infolinię to może trafisz na bardziej poinformowanego konsultanta.
dziękuję, już się dowiedziałem przy koncie prywatnym można tylko mieć smarta na paczkomaty, niestety na infolinii allegro pracują osoby które za każdym razem przekazują inne odpowiedzi, straszny chaos