Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam,
Chciał bym uzyskać informację,
Czy jeśli jako sprzedawca z pakietem Allegro Smart do którego przypisany jest Przewoźnik DHL, lecz nie jest skonfigurowany API w ustawieniach allegro, a tylko z umową Wysyłka Allegro DHL, to jeśli utworzę list przewozowy z własnej umowy z przewoźnikiem DHL nie przez allegro, lecz przez panel DHL gdzie koszt jest wg. umowy i dodam potem nr listu przewozowe do przesyłki dla klienta który zamówił produkty z przesyłką SMART, to zostanie nałożona korekta i zapłacę zgodnie z cennikiem SMART, czy opłata będzie taka jak z przewoźnikiem moja firma ma prywatną umowę?
Czyli -
Nie utworzyłem listu przez Panel Allegro zgodnie z cennikiem DHL w allegro SMART, tylko z zew. Panelu DHL, po czym dodałem ten numer do panelu Allegro jako nr listu przewozowego dla klienta utworzonego z zewnątrz.
Pozdrawiam
@strefamocy Skonsultuję tę sprawę, ale proszę Cię wcześniej o przesłanie numeru zamówienia, o które chodzi.
@strefamocy dziękuję za numer zamówienia! Konsultuję to i dam znać, gdy otrzymam odpowiedź.
@strefamocy Wracam do Ciebie z informacjami w imieniu Moniki. Jeśli nadałeś paczkę na swojej umowie przez DHL, to nie będzie to SMART.
Piszemy o tym w tym artykule: "Jeśli jednak skorzystasz z umowy własnej, rozliczysz się z przewoźnikiem zgodnie z jego cennikiem".
Dziękuje za odpowiedź 🙂
Pozdrawiam i życzę miłego dnia 🙂