anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Doliczenia do paczek DPD wysyłanych poprzez allegro .

plastkar
#7 Wielbiciel#

Czy wam również doliczane są dodatkowe opłaty za paczki DPD wysyłane poprzez allegro ??

Ja ostatnio mam notorycznie doliczane od 1,49 do 19,99 zł do paczkę za wagę powyżej np 10 kg  .

Przykład : wysyłam klientowi paczkę zakupioną przez Smarta na DPD i faktycznie wazy ona 4-5 kg i wymiary ma 46cmx40x30 cm i jest dodatkowo doliczona kwota ze maczka jest ciężka powyżej 10 kg a do 15 kg . 

Kto to weryfikuje i jak z tym walczyć , złożenie reklamacji do DPD i czekanie na odpowiedź do 30 dni jest uciążliwe , a allegro również proponuje złożenie reklamacji . 

oznacz moderatorów
6 ODPOWIEDZI 6

kolekcjoner608
#21 Demiurg#

Mnie nie doliczają bo mnie nic z tą firmą nie łączy ale jak poczytasz tutaj na forum wątki w tym temacie to zobaczysz jaka jest skala tego problemu i ile osób się na nich skarży.

oznacz moderatorów

plastkar
#7 Wielbiciel#

Czy wam również doliczane są dodatkowe opłaty za paczki DPD wysyłane poprzez allegro ??

Ja ostatnio mam notorycznie doliczane od 1,49 do 19,99 zł do paczkę za wagę powyżej np 10 kg  .

Przykład : wysyłam klientowi paczkę zakupioną przez Smarta na DPD i faktycznie wazy ona 4-5 kg i wymiary ma 46 cm x 40  x 30 cm i jest dodatkowo doliczona kwota ze maczka jest ciężka powyżej 10 kg a do 15 kg . 

Kto to weryfikuje i jak z tym walczyć , złożenie reklamacji do DPD i czekanie na odpowiedź do 30 dni jest uciążliwe , a allegro również proponuje złożenie reklamacji . 

oznacz moderatorów

excessively-frug
#12 Orędownik#

Służę uprzejmie linkiem do tematów, można sobie wybrać z kilkunastu, o ile nie, z kilkudziesięciu. 

Swoją drogą dlaczego ta firma jeszcze ma popularność? 

https://spolecznosc.allegro.pl/t5/forums/searchpage/tab/message?advanced=false&allow_punctuation=fal...

Lepiej zaliczać się do niektórych, niż do wszystkich.
Andrzej Sapkowski, Krew elfów
oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@plastkar przewoźnik bierze również pod uwagę wagę gabarytową przesyłki. W przypadku podanych przez Ciebie wymiarów nie przekracza ona jednak 10kg, dlatego należy złożyć reklamację do przewoźnika. 

Monika
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

Client:104371448
#14 Krzewiciel#

@plastkar ludzie piszą, że DPD notorycznie odrzuca reklamacje na takie coś.

Zbierz wszelki materiał i zgłoś sprawę do Prokuratury.

oznacz moderatorów

koltat
#11 Animator#

Tak, tak zgłoś to do prokuratury generalnej, centralnej, nie terenowej. Powiem więcej to się nadaje do gazet i telewizji, a może nawet opiszą to w tych internetach 

-None-
oznacz moderatorów