Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
@ko_alka@mr_oma@la_nika@nat_not@_HolaOla_
Przez pomyłkę dodałem zły cennik do aukcji i zamiast 2 przesyłek do kupionych przez klienta 6 przedmiotów naliczyło się 6 przesyłek SMART. Proszę o informację czy w tym przypadku muszę wysłać każdy przedmiot osobno czyli 6 paczek czy mogę spakować po 3 szt i wysłać 2 paczki. Jak wygenerować w InPost więcej niż 1 etykietę SMART?
Należy zrobić tak:
EWKAR22 jak Ci wyszlo w 6-ciu to wyślij lepiej w 6-ciu , były przypadki ,ze cwany klient upominal się o brakujące przesyłki .
@EWKAR22 żeby nie wpłynęło to na obniżenie Twojej jakości sprzedaży powinnaś wysłać 6 przesyłek tak jak widać w systemie.
Etykiety wygenerujesz w Managerze przesyłek InPost. Wygeneruj pierwszą etykietę przez Zamówienia > Akcje > [nadaj paczkę Allegro InPost]. Następnie wejdź proszę w zakładkę "Import Allegro InPost" w Managerze przesyłek. Zaznacz w filtrach "wygenerowane". Następnie wyszukaj tego Kupującego i postępuj jak przy generowaniu pierwszego listu, czyli "przygotuj" i "opłać" i tak 5 razy, aż będzie 6 etykiet 🙂
Drugim rozwiązaniem jest kontakt z kupującym i poproszenie go o anulowanie zamówienia, poprawienie cennika i prośba do niego, żeby jeszcze raz kupił i wtedy wysłać zamówienie w dwóch przesyłkach.
Dziękuję, pozdrawiam.
Jak w przypadku większej ilości przesyłek SMART naliczana jest opłata w kwocie 0,99 zł. Jeden raz czy tyle razy ile jest etykiet pobranych, czy może tyle ile przesyłek zadeklarowanych.
@Art_bazarek mnoży się przez liczbę przesyłek. W zależności od kwoty przedmiotu, do 100 zl to za przesyłkę Smart placisz 0.99 powyżej 100 zł to 1.99. czyli wybór należy do Ciebie, albo płacisz pieniędzmi albo jakością sprzedaży
@ko_alka @mr_oma @la_nika @nat_not @_HolaOla_
Do jednego zamówienia powinnam wygenerować 3 etykiety InPost i wysłać zamówienie w trzech paczkach.
Jeśli wygeneruję jedną etykietę i wyślę wszystko w jednej paczce, za zgodą kupującego, to ile razy zostanie naliczona opłata 0,99 zł. Jeden raz czy trzy razy.
@Art_bazarek Jeden raz.
To jest wysyłka w Smarcie - nie będę mieć problemów ze strony Allegro że nie wysłałam 3 paczek?
@Art_bazarek u nas w systemie to zamówienie widać jako trzy przesyłki, czyli jeśli nadasz w jednej to tak jakbyś tych dwóch nie nadała wcale. Czy możesz podać numer zamówienia, którego dotyczy to pytanie? Na koncie, z którego piszesz nie widzę, żadnych zamówień ani jakości sprzedaży, więc trudno mi się do tego odnieść.