Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam, po wprowadzeniu zmian w regulaminie i wyłączeniu opcji Smart dla wielu naszych aukcji które nie spełniają warunków, jak obowiązkowe punkty odbioru przesyłek dla kupujących, jak mam zachować Smart w aukcjach dla towaru w paczkach o długości ok 110 cm (110x15x15 cm) jak żaden przewoźnik nie udostępnia takiej opcji, wszystkie są poniżej lub do 1 m? Chyba ze ja czegoś nie wiem lub jest możliwość zgłoszenia do Allegro o warunkowe włączenie opcji Smart? Morze Ktoś próbował? Będę wdzięczny za informację. Pozdrawiam Mirek.
w przypadku dłuższych przedmiotów musisz rezygnować z punktów odbioru/paczkomatów, a zostawić minimum 2 opcje z dostawą pod adres, czyli np, allegro DPD kurier i allegro pocztex kurier. wtedy powinien być smart dla tych form dostawy.
Witam, niestety właśnie dla pozostałych tak mam + odbiór w punkcie DPD paczek do 1 mb i serwis nie przydzielił statusu Smart, poniżej przykład jednej z aukcji:
https://allegro.pl/oferta/walek-pret-poliamid-pa6-fi-60-x-1000mm-24h-jakosc-12665611996
cennik jest błędnie ustawiony, muszą być 2 formy kuriera, ale z przedrostkiem allegro. Czyli allegro DPD kurier, a nie jak jest teraz DPD kurier. pocztex jest ok, bo allegro pocztex i tak samo ma być z DPD.
No to jest właśnie dziwne bo w cenniku mam tylko wysyłki Allegro Kuriery i odbiór osobisty
@magpol_eu usuń odbiory w punkcie, chyba że dasz dwa !!!
Zostaw jednego kuriera Pocztex lub DPD albo obydwa 😄
Do 22 sierpnia wystarczy jeden kurier potem musisz mieć dwa 🙂
Dzięki za informację, pokombinuję i zobaczę co wyjdzie, jak nie to zrobię zgłoszenie do Allegro. Pozdrawiam Mirek.
@magpol_eu zostaw samego kuriera bez punktów odbioru i wskoczy smart !!!
Wywal
A jak chcesz mieć smarta z punktami to musisz dać dwa 🙂
Dzięki
Witam odświeżam temat. Co mam poprawić aby wysyłka była SMART?
Wysyłka dla przedmiotów 80cm.
Pozdrawiam
Witam, co mam poprawić aby wysyłka była SMART?
Wysyłka dla przedmiotów 80cm.
Pozdrawiam
Nie masz w cenniku metod wysyłki allegro one. Są one obowiązkowe, aby mieć smart
@goldenkeg brakuje allegro one, ale to nic Ci nie da, bo nie zmieścisz przesyłki do boxa, więc nie możesz go ustawić. Żeby zachować smarta dla dłuższych przedmiotów trzeba dać 2 dostawy pod adres (DPD i DHL) a usunąć wszystkie odbiory z punktu.
Ja wysyłam takie przedmioty do metra 1mx10cmx10cm mam ustawione dla tej aukcji osobny cennik i jest w nim tylko Kurier,DPD (bez przedrostka Allegro) + Kurier, Allegro Pocztex wtedy Smart Pojawia się przy przesyłce Pocztexu. W elektronicznym nadawcy Poczty ustawiasz na gabaryt XXL i tak możesz wysyłać przedmioty do 2m (chyba) łącznie wszystkich wymiarów. Jak ktoś wybierze DPD płaci normalnie za przesyłkę i wysyłasz w punkcie DPD lub Żabce itp.
A tak na marginesie po co Ci ten Smart! to tylko generuje koszty które ty pokrywasz. Ja na 800 aukcji mam tylko jedną aukcję ze Smartem i sprzedaję więcej niż kiedyś jak miałem Smarta. Zwroty sporadyczne i duże oszczędności.
Zostawiłem wysyłkę DPD i DHL SMART i już wszystko okej.
Dlaczego mam SMART? 90% zamówień to zamówienia ze SMART.
Jak to możliwe że klienci kupują u Ciebie bez Smart'a?
Jaki masz asortyment? Duże i ciężkie rzeczy?