Dzień dobry
Czy można sprawdzić dlaczego kupujący nie ma możliwości darmowego SMART zwrotu produktu?
Zamówienie 74f0a7b0-ebd7-11f0-a960-57ddfa79f8e6
1. Jeżeli odebrał przesyłkę wcześniej niż 14 dni od teraz, to nie może już zgłosić zwrotu i odesłać ze Smart.
2. Jeżeli zgłosił zwrot w ustawowym terminie, ale nie odesłał towaru w ciągu 14 dni od wygenerowania etykiety, to się przedawniła
zamówienie 7-01, zwrot zgłoszony 14-01
zatem to nie to jest powodem
@TanioRTV Z tego co widzę klient wygenerował już darmową etykietę. (14.01.2026) Doprecyzuj proszę i podaj więcej szczegółów.
Tak, zgłosił zwrot, wygenerował etykietę ale napisał że chcą od niego pieniądze w punkcie za przyjęcie przesyłki
pieniądze chcą wszyscy🤣
przecież na etykiecie jest napisane lub nie kto opłacił usługę i na jakiej umowie.
@TanioRTV Przekaż klientowi, żeby spróbował nadać tę paczkę w automacie DHL lub w innym punkcie, jeśli to możliwe. W przypadku dalszych problemów, powinien napisać do nas bezpośrednio.
Nadal mam problem z tą transakcją, klient stwierdził że jednak zostawi towar.
Ja już mu zwróciłem wpłatę, co teraz zrobić by ponownie opłacił towar którego nie odsyła.
W zamówieniu nie ma opcji "poproś o dopłatę" - jak to zrobić?
Dodam że to allegro.hu i płatność w forintach
aaaa, to klient cfaniak, no tak masz nauczkę na przyszłość.
to nie do końca tak, kupił towar który mu nie do końca pasuje (pomylił się) chciał odesłać ale nie może za free, chce zostawić sobie ten towar i mi zapłacić - to chyba jednak nie cwaniak.
no teraz to musi ci po za systemem zapłacić, a jak ? hm.m..
@TanioRTV Jeśli zwróciłeś mu pieniądze, a klient chce zatrzymać towar, poproś go, aby oddał Ci pieniądze.
Niestety innej opcji nie widzę.
ok, ja tak chcę i klient tak chce ale jak ma to zrobić?
Mam wrażenie że klient niezbyt ogarnięty w internetach, czy można w tym zamówieniu przywrócić aktywność zakładki "poproś o dopłatę"?
@TanioRTV przykro mi, ale nie będzie takiej technicznej możliwości, aby udostępnić ponownie płatność lub dopłatę do zamówienia. W takim przypadku pozostaje ustalić szczegóły odesłania do Ciebie pieniędzy we własnym zakresie.