anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Nadawanie przesyłki DPD Magazyn zew.

MekalaPartners
#7 Wielbiciel#

Cześć, 99% przesyłek które nadaję jest przez Inpost jest to bardzo czytelne, dziś miałem przyjemność nadawać pierwszy raz przesyłkę DPD przez Allegro. Magazyn w którym trzymam towar jest w innym mieście. Zamawiając podjazd kuriera wskazuje tamten magazyn (firma zewnętrzna).  Natomiast na etykiecie chce podać moje dane jako nadawcy. Efekt taki że na etykiecie pojawia się oddział z mojego miasta, a nie z miasta gdzie jest magazyn. Na protokole nadawczym pojawia się jako nadawca firma zewnętrzna. Czy jest to dobrze? Czy powinienem coś poprawić? 

oznacz moderatorów
4 ODPOWIEDZI 4

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@MekalaPartners czy masz uzupełnioną Książkę adresową Wysyłam z Allegro? Znajdziesz ją tutaj.  Jeśli nie, to podstawiamy w danych nadawcy dane, na które założone jest konto Allegro.
Jeśli dodasz ten drugi punkt do książki adresowej to będziesz go mógł wybrać przy generowaniu etykiety. 

Monika
   Moderatorka

Jak dostawa na czas - to Allegro!
   Wybieraj spośród tysięcy produktów i zamawiaj z dostawą przed Świętami.
oznacz moderatorów

MekalaPartners
#7 Wielbiciel#

@la_nika mam uzupełnioną książkę adresową dwoma adresami. Chodzi mi sytuację gdy chce wysłać paczkę z magazynu w Poznaniu i podaje go adres przekazania, natomiast na etykiecie drukuje się oddział DPD Toruński. 

oznacz moderatorów

nat_not
Moderatorka
Moderatorka

@MekalaPartners Czy możesz przesłać zrzuty ekranu, na których będzie widoczne, że wybierasz jeden adres, a na etykiecie widoczny jest drugi?

Podaj też proszę numer zamówienia i przesyłki, przy której pojawił się ten problem.

Natalia
   Moderatorka

Jak dostawa na czas - to Allegro!
   Wybieraj spośród tysięcy produktów i zamawiaj z dostawą przed Świętami.
oznacz moderatorów

MekalaPartners
#7 Wielbiciel#

@nat_not Oczywiście, nr przesyłki 1000496438590U  (została ona anulowana)  

Niestety nie mam możliwości podesłania zrzutów z ekranu jak wpisuje. Mogę jedynie przesłać protokół nadania przesyłek na której widnieje inny adres nadawcy niż znajduję się on na etykiecie.

Kontaktowałem się również z DPD, i uzyskałem odpowiedzi że skoro nadaję z Torunia to adres oddziału DPD będzie z Torunia. Brak technicznej możliwości zmiany oddziału DPD. A nie mogę przesłać etykiety do magazynu w innym mieście skoro oddział jest na Toruń, może być problem z dostarczeniem i odbiorem paczki.  Więc odpuszczam temat na ten moment i znajdę inne rozwiązanie.  

oznacz moderatorów