Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam.
Kupujący nagminnie naciągają mnie na darmową wysyłkę a następnie zwracają towar zostawiając sobie coś o wartości 10, 12 zł. Czy Allegro nie może tego ukryć? Mnie upominają że na miniaturce na allegro jest tekst a z tym nic nie robią
@muscle_freak darmowa dostawa zwiększa popularność oferty. Rozumiem, że zwroty towaru mogą być frustrujące, jednak darmowy zwrot jest także zachętą dla klienta, aby wybrać daną ofertę. Nie wiem, czy kupujesz na naszej platformie, ja tak i osobiście, chociaż dokonuję przemyślanych zakupów i zwroty zdarzają mi się bardzo rzadko, przy zakupie biorę pod uwagę wygodę zwrotu (w tym także koszt), ponieważ czasem może się zdarzyć, że będzie konieczność odesłania.
@Syrena_zT a może by tak Allegro wzięło na siebie wszystkie koszty przesyłki? Wtedy nie byłoby problemu ze zwrotami Smart. Każdy zakupiony przedmiot miałby darmową wysyłkę i rozwiązałoby problem
Ja nie mówię o SMART😓 Proszę czytać ze zrozumieniem, bo to jest załamujące, właśnie tak wygląda "profesjonalne" wsparcie Allegro. Ja dokładnie widzę, że to co Pani odpisuje nie ma sensu i nadal Pani nie rozumie czytając mój post, chociaż inne osoby/sprzedawcy, widzę, że dokładnie rozumieją. Piszę tylko i włącznie o opłacanych dostawach Inpost (11,49) i OneBox (10,99 zł). I w tych przypadkach jak kupujący zgłosi zwrot to ma i darmową dostawę i darmowy zwrot (dostawę pokrywam ja ustawowo, zwrotną przesyłkę ja w prowizjach)!
I znów to samo (zamówienie numer accb9a20-5a85-11f0-863a-7746c592aebc) - zakupione 3 sztuki - 2 droższe kremy i jeden preparat do czyszczenia mebli - wartość produktów kwalifikuje do SMART, paczka dotarła do klienta i co i zwrot kremów bez podania przyczyny. To już jest plaga, nie boję się użyć tego słowa - oszustów, którzy wykorzystują każdy kruczek na swoją korzyść. Allegro z tym nic robi bo boi się utraty klientów, płacimy za to my sprzedawcy. Gdyby wprowadzić chociaż symboliczną opłatę dla kupującego w ramach Smart byłoby tego może mniej.
Kupujący delikatnie mówiąc lecą w kulki.
Dozowniki chemii które sprzedawałem po 20 teraz wystawiłem po 45zł. Może i mniej sprzedam ale różnica w cenie wynagrodzi mi to. Nie będzie kupowania po parę sztuk i zostawiania sobie jednej sztuki. Niestety stracą na tym uczciwi kupujący.