Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Zgodnie z regulaminem SMART nie można sprzedawać jednego produktu w wielu ofertach. Dla przykładu firma A sprzedaje np klocki hamulcowe do VW ale te same klocki sprzedaje również do Skody i taki produkt łamie właśnie ten regulamin.
Co o tym sądzicie?
@pentagon1 sądze że od dawna tak powinno być. A od momentu wprowadzenie produktyzacji to juz na 100%
Widzialem już mnnówsto produktów gdzie wchodząc w produkt: cena od najniższej" widze 5 aukcji tego samego produktu od jednego sprzedawcy. (niekoniecznie w motoryzacji)
Oczywiście że firmy wystawiające po kilka /kilkanascie/kilkadziesią ofert z z tym samym produktem powinnny ponieść konsekwencje.
Można przecież wpisać: klocki hamulowe: skoda VW, seat, i wymienić dużo modeli) z tym nie ma problemów.
Ja bym to rozwiązał wprosty sposób : druga aukcja z tym samym produktem płatna dziennie : 10 zł / trzecia 50 zł / czwarta 100 itd
Regulamin Allegro to trochę co innego niż regulamin SMART. SMART daje profity dla Kupujących / darmowa wysyłka / a dla Sprzedawcy tańsze wysyłki /. Jak nie masz SMART to możesz powielać setki tysięcy produktów ale jak masz SMART to już nie.
Pytanie czy oferta z darmową przesyłką wygra z płatną bo według mnie darmocha wygra
@pentagon1 tylko, że te wszystkie powielane oferty mają smarta, więc obawiam się, że to jakiś regulaminowy "babol". Jeśli faktycznie allegro zwracałoby na to uwagę, to mielibyśmy masowo usuwane tysiące aukcji, a jakoś tego nie widać i od czasu smarta sprzedający bez problemu wystawiają zdublowane oferty.
Nie chcemy być drapieżcami, skacząc do gardeł konkurentom i za to płacimy?
😉
Stworzenia drapieżne są wyżej na drabince.
@pentagon1 a gdzie tak masz zapisane? Poza tym komu będzie się chciało sprawdzać czy sprzedawane klocki do VW to te same klocki co do AUDI
Załącznik nr 12. Regulamin usługi „Allegro Smart!” dla Sprzedających
III. Warunki Świadczenia Usługi
pkt.3 d. niepowielanie w ramach danej kategorii publikacji Ofert dotyczących takiego samego Towaru;
@mdrogeria to chyba jakiś martwy przepis, przecież wielokrotnie o tym pisaliśmy i allegro nie tylko nic z tym nie robi, ale wręcz broni takiego powielania.
Po co w takim razie dopisywać taki punkt do regulaminu, skoro w założeniu allegro świadomie kibicuje w powielaniu ofert ? Nie mam pojęcia. A co do powielania aukcji, to jest plaga i podejrzewam, że jakby to uległo ukróceniu, to nagle 90% ofert z allegro by wyparowało i nie byłoby się już czym chwalić jeśli chodzi o ilość aukcji.
_HolaOla_ ☀️ prosimy o słówko
mdrogeria no ale po co. Przecierz problem nie istnieje.😕
@pentagon1 Ciekawe czy jakby ktoś wystawiał te same rzeczy w licytacjach od ceny startowej podobnej jak ta w opcji KUP TERAZ , tylko po to by dostosować zakończenia aukcji do różnych grup czasowo dostępnych to też by było niezgodne z regulaminem ? Wydaje mi się i sam tak wystawiam (wprawdzie moja kategoria handlowa - antyki i kolekcje trochę się różni ) że w takim przypadku aukcje nie powinny być usuwane jako dublujące .Oczywiście nie popieram wielkich masówek tego samego produktu od jednego sprzedawcy by tylko zrobić zasłonę dla innych sprzedawców .
@mikeza Jest jeszcze drugi przepis - manipulowanie słowami kluczowymi w tytule oferty.
"złote myśli" xyz96: "Sprzedawcy zawsze byli, są i będą moimi wrogami na AG."😄
Od pewnego czasu jest dodatkowa zachęta do wystawiania wielu ofert tego samego produktu - można za darmo dostać wyróżnienie SUPER CENA
Najtańsza z kilku ofert ma możliwość uzyskania takiego wyróżnienia. Przykłady znam tylko z mojej konkurencji, wiec ich nie podam bo nie wszystkich znam na tyle żeby ryzykować.
@mdrogeria Przepis jest martwy i jakieś są tego powody.