Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dzień dobry.
Wysyłam w ramach smart przedmioty w pudełkach kartonowych, tektura bc 530g, format 30x30x150cm. Waga rzeczywista do 8kg. Gabarytowa 22,5kg.
Część przesyłek dostaje kary za nie standard, nadwagę. Każda dodatkowa kara to 19,99zł + 2,99zł, czyli jakieś 23zł każda. Tak zbiera się po kilka tysięcy złotych. Składam reklamację, która czasem od razu a czasem po odwołaniu jest uwzględniana ale nigdy w całości tylko zawsze jakaś połowa przesyłek albo 60% (przypominam że każda z przesyłek jest taka sama).
Proszę aby jakaś kompetentna osoba z serwisu allegro zajęła się moim problemem. Pozdrawiam, Łukasz.
@transgrafis Opłaty dodatkowe są naliczane przez przewoźnika. Tak samo są wykonywane korekty. Zatem to jest pytanie do przewoźnika.
Gratuluję Pani wiedzy, serio, odpowiedź w punkt. Jak bym zamawiał w dpd to poszedł bym do dpd. Jestem zmuszony korzystać z dpd z powodu allegro smart. To z Państwa serwisu i z Państwa narzędzia zamawiam przesyłki. Według narzędzia są to przesyłki standardowe. DPD w tym wypadku to Państwa kontrahent i to za Państwa pośrednictwem odbywają się reklamacje. Proszę o pomoc, może jest jakiś kompetentny moderator allegro?
Mi kiedyś wmówili, że paczka która ważyła 1kg według nich ważyła 26kg.
@transgrafis jeśli nie zgadzasz się, z którąś z naliczonych opłat - to proszę złóż reklamację przez ten formularz. Tutaj na forum nie mamy możliwości, aby obsłużyć reklamację.
Następna miażdżąca podpowiedź. Dzięki ale czy przeczytała Pani z uwagą i zrozumieniem mój post? Ja wiem gdzie złożyć reklamację i jak tylko nie wiem jak ich unikać zamawiając przesyłki. Grubo, grubo czekam na kogoś sprytniejszego....
Autor wątku@transgrafis twierdzi, że jest systemowo, w sposób zorganizowany oszukiwany przy wysyłaniu towaru sprzedanego na allegro na duże kwoty finansowe.
Krótkie pytanie - nadajesz dpd przez allegro czy masz osobną umowę z przewoźnikiem?
@transgrafis przypomnę, że za obrażanie forumowicz, czy moderatorów skutkuję banem. Więc na przyszłość jeśli prosisz o pomoc to proszę o zachowanie kultury i unikanie obrażliwych zwrotów.
Wiktoria i Sandra odpowiedziały wyczerpująco, więc podtrzymuję "miażdżącą podpowiedź".