Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Jak już wszystkim wiadomo, od dziś można nadawać przez pocztex
Jak to wygląda: udostępniam pocztex w metodach dostawy i mogę nadawać w smart ?
Pocztex to dobra firma ? kurier przyjedzie nawet po jedną paczkę ? Przysyłają opłaty dodatkowe ? jak jest z nieforemnymi paczkami ? Uznają reklamacje ?@ko_alka @mr_oma @la_nika @nat_not @_HolaOla_
Szczerze mówiąc szukam alternatywy za kurier DPD w smart. Mam paczki między 5-30kg duże i małe. Dla mnie firma DPD to DNO i WODOROSTY !!!. NIE POLECAM NIKOMU DPD. Opłaty dodatkowe za podobno niestandardowe paczki, zniszczone paczki, reklamacje za opłaty dodatkowe nieuznawane (mimo wysyłanych zdjęć). Najgorsza firma. Kurier rozgniecie paczkę na samochodzie i już wchodzi pod niestandard.
Wysyłam jeszcze w inpost kurier i paczkomaty. Nie mam z nimi problemu. Tylko tyle że kurier inpost nie wchodzi pod smart.
Czy pocztex nie będzie gorszy niż DPD ?
Ale jeśli chodzi o opłaty dodatkowe ? Pocztex robi jakieś problemy ?
@ALCkow Jeśli sam świadomie nie wyślesz paczki niestandardowej ,dopłaty nie bedzie . Trzeba zwracać uwagę , aby przesyłki miały jako tako kształt prostopadłościanu . Piszę jako tako bo zbytni na to nie zwracają uwagi , ALE jeśli wyślesz walec / figura geometryczna / jak sam to kiedyś w pośpiechu zrobiłem to może przyjść dopłata ...chyba teraz 3 dychy .
nigdy mi się nie zdarzyło, chociaż my mamy raczej przesyłki o kształtach standardowych, nie wiem jak to wygląda przy nietypowym towarze 🙂
Potwierdzam co pisze @mikeza tez już mam aneks do umowy na pocztexa mają chyba w czerwcu całkowicie zawiesić kurier48 także na allegro będzie zmiana 🙂