Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dostałem taki oto komunikat podczas wysyłania zamówienia:
Nie można zamówić wybranej paczki: Problem z nadaniem przesyłki. Skontaktuj się z nami. Pomożemy jak najszybciej.
Proszę o pomoc
@rolfa Sprawa była konsultowana z odpowiednim zespołem. Metoda dostawy to Allegro Pocztex Kurier. Zgodnie z regulaminem świadczenia usługi Pocztex w obrocie krajowym, nadanie przesyłki Pocztex 2.0 o wadze do 30 kg możliwe jest dla przesyłek w formacie 2XL. Wymiary, które podajesz to XL.
ale ja nie mam możliwości wybrania gabarytu, CODZIENNIE nadaje paczki co poczty polskiej i codziennie nadając takie wymiary i wagę etykiety się generowały, dzisiaj nie robię nic inaczej 🙂
Mało tego, wpisując maksymalne możliwe wymiary przesyłki - nic się nie zmienia, dalej nie mogę wygenerować etykiety.
W takim razie gdzie mogę zmienić wymiary na format 2XL?
Ciekawostką jest, że przed chwilą na infolinii pomocowej allegro dostałem informację, że jednak jest problem w komunikacji allegro z pocztą polską, więc w końcu jak to jest? :))
@rolfa nie słuchaj BOK-u, 99% informacji tam to kopiuj/wklej z szablonów odpowiedzi. 😜
Co do rozmiaru paczki, by "wyrobić' 2XL w WzA, wpisz 70x70x70 - powinno puścić. Bo XL to chyba max 60x60x70 cm.
No właśnie nie, trafiłem na osobę kompetentną.
Wczoraj przy awarii z etykietami poczty polskiej dopiero po kilku godzinach Panie moderatorki także przyznały, że problem jest po stronie allegro. Jak pisałem wyżej, wpisałem MAKSYMALNIE MOŻLIWE wymiary i dalej nie mogę wygenerować etykiety.
Problemem nie jest to, że nie przepuszcza mnie dalej z powodu złych wymiarów itd, bo ja przechodzę już do momentu, w którym klika się "ZAMAWIAM" czyli momentu GENEROWANIA ETYKIETY. Po kliknięciu zamawiam mieli, jakby miało wydrukować etykietę i po chwili daje błąd.
Tak więc powtarzam - to nie jest błąd rozmiarów, wymiarów, wagi itd. Problem jest ewidentnie w komunikacji między alllegro, a API poczty polskiej.
@ko_alka@mr_oma@la_nika@nat_not@_HolaOla_ Tak więc proszę jeszcze raz - czy ktoś jest mi w stanie pomóc?
@rolfa Na tym etapie nie potwierdzamy błędu.
Wymiary przesyłki podajesz na pierwszym ekranie nadania. Zapoznaj się ze wskazówkami, które zamieszcza w tym wątku @medalik_2009. Na ich podstawie Poczta określa rozmiar (S, M, L, XL, 2XL).
Pisałem wyżej. Próbowałem z nawet maksymalnymi wymiarami dostępnymi dla poczty polskiej - błąd dalej się pojawia.
Poza tym - codziennie nadawałem przesyłki w ten sam sposób i NIE BYŁO PROBLEMÓW. Dzisiaj nic się nie zmieniło w sposobie wypełniania danych z mojej strony.
Spojrzałem nawet na poprzednio generowane etykiety, np. WCZORAJ, przy tych samych wymiarach gabaryt na etykiecie to XXL 🙂
I proszę, na dowód, dla wymiarów:
Komunikat błędu:
@ko_alka@mr_oma@la_nika@nat_not@_HolaOla_ i w ten oto sposób, przez brak pomocy, nie wyślę w terminie paczki dla klienta. A jak klient będzie miał pretensje, że paczka wyszła z opóźnieniem to kogo podać za winnego? 🙂
@rolfa Przekazałam Twój przypadek do ponownej weryfikacji.
A jak klient będzie miał pretensje, że paczka wyszła z opóźnieniem to kogo podać za winnego?
Sorry za głupawkę 😂😂
@nat_not to są rozmiary MAKSYMALNE paczek w Pocztexie 2.0 dla każdego formatu:
Odpowiedz mi na pytanie dlaczego twierdzicie w innym wątku, że paczka o rozmiarze 83x61x18 cm to gabaryt L. 😎
Macie kompletnie skopane wyliczanie formatów dla nowego Pocztexa w WzA. Czy gamoniowi, który za to odpowiadał nie przyszło do głowy, że można skopiować ustawienia Kuriera48 zmniejszając tylko maksymalną długość ze 150 do 120 cm? Przecież tam działało wszystko ok.
@rolfa a czyściłeś ciasteczka, inna przeglądarka lub w oknie prywatnym ?
@rolfa nie stresuj się piszesz na forum i Ci każdy próbuje pomóc 😄 Zgłosiłeś allegro czekaj cierpliwie 😞
@medalik_2009 Czyli w WzA nie wybierasz gabarytów tylko trzeba podać wymiar odpowiadający gabarytowi ?
@kostas11 dokładnie. Podajesz tam rzeczywiste wymiary paczki. I nie widać jaki się generuje rozmiar paki aż do wydruku listu dla Pocztexu.