anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Problem z nadaniem przesyłki Allegro Kurier PocztexAllegro Smart!

as-lublin
#7 Wielbiciel#
Witam

Dostałem taki oto komunikat podczas wysyłania zamówienia:

Błąd przetwarzania

Nie można zamówić wybranej paczki: Problem z nadaniem przesyłki. Skontaktuj się z nami. Pomożemy jak najszybciej.

Proszę o pomoc

oznacz moderatorów
39 ODPOWIEDZI 39

nat_not
Moderatorka
Moderatorka

@rolfa Sprawa była konsultowana z odpowiednim zespołem. Metoda dostawy to Allegro Pocztex Kurier. Zgodnie z regulaminem świadczenia usługi Pocztex w obrocie krajowym, nadanie przesyłki Pocztex 2.0 o wadze do 30 kg możliwe jest dla przesyłek w formacie 2XL. Wymiary, które podajesz to XL.

Natalia
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

kostas11
#21 Demiurg#

@nat_not cały czas to @rolfa tłumaczę a pisze że nie wybiera gabarytu 😞 nie nadaję przez wysyłam z allegro więc nie wiedziałem jak to wygląda ale z tego co piszesz też trzeba wybrać 😄

________
Κώστας
oznacz moderatorów

rolfa
#11 Animator#

ale ja nie mam możliwości wybrania gabarytu, CODZIENNIE nadaje paczki co poczty polskiej i codziennie nadając takie wymiary i wagę etykiety się generowały, dzisiaj nie robię nic inaczej 🙂

Mało tego, wpisując maksymalne możliwe wymiary przesyłki - nic się nie zmienia, dalej nie mogę wygenerować etykiety.

oznacz moderatorów

rolfa
#11 Animator#

W takim razie gdzie mogę zmienić wymiary na format 2XL?

oznacz moderatorów

rolfa
#11 Animator#

Ciekawostką jest, że przed chwilą na infolinii pomocowej allegro dostałem informację, że jednak jest problem w komunikacji allegro z pocztą polską, więc w końcu jak to jest? :))

oznacz moderatorów

medalik_2009
#17 Koryfeusz#

@rolfa nie słuchaj BOK-u, 99% informacji tam to kopiuj/wklej z szablonów odpowiedzi. 😜

Co do rozmiaru paczki, by "wyrobić' 2XL w WzA, wpisz 70x70x70 - powinno puścić. Bo XL to chyba max 60x60x70 cm.

oznacz moderatorów

rolfa
#11 Animator#

No właśnie nie, trafiłem na osobę kompetentną.

Wczoraj przy awarii z etykietami poczty polskiej dopiero po kilku godzinach Panie moderatorki także przyznały, że problem jest po stronie allegro. Jak pisałem wyżej, wpisałem MAKSYMALNIE MOŻLIWE wymiary i dalej nie mogę wygenerować etykiety.

Problemem nie jest to, że nie przepuszcza mnie dalej z powodu złych wymiarów itd, bo ja przechodzę już do momentu, w którym klika się "ZAMAWIAM" czyli momentu GENEROWANIA ETYKIETY. Po kliknięciu zamawiam mieli, jakby miało wydrukować etykietę i po chwili daje błąd.

Tak więc powtarzam - to nie jest błąd rozmiarów, wymiarów, wagi itd. Problem jest ewidentnie w komunikacji między alllegro, a API poczty polskiej.

oznacz moderatorów

rolfa
#11 Animator#

@ko_alka@mr_oma@la_nika@nat_not@_HolaOla_  Tak więc proszę jeszcze raz - czy ktoś jest mi w stanie pomóc?

oznacz moderatorów

nat_not
Moderatorka
Moderatorka

@rolfa Na tym etapie nie potwierdzamy błędu.

Wymiary przesyłki podajesz na pierwszym ekranie nadania. Zapoznaj się ze wskazówkami, które zamieszcza w tym wątku @medalik_2009. Na ich podstawie Poczta określa rozmiar (S, M, L, XL, 2XL).

Natalia
   Moderatorka

Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

rolfa
#11 Animator#

Pisałem wyżej. Próbowałem z nawet maksymalnymi wymiarami dostępnymi dla poczty polskiej - błąd dalej się pojawia.

a.png

Poza tym - codziennie nadawałem przesyłki w ten sam sposób i NIE BYŁO PROBLEMÓW. Dzisiaj nic się nie zmieniło w sposobie wypełniania danych z mojej strony.

Spojrzałem nawet na poprzednio generowane etykiety, np. WCZORAJ, przy tych samych wymiarach gabaryt na etykiecie to XXL 🙂

oznacz moderatorów

rolfa
#11 Animator#

I proszę, na dowód, dla wymiarów:

1.png

Komunikat błędu:

2.png

oznacz moderatorów

rolfa
#11 Animator#

@ko_alka@mr_oma@la_nika@nat_not@_HolaOla_  i w ten oto sposób, przez brak pomocy, nie wyślę w terminie paczki dla klienta. A jak klient będzie miał pretensje, że paczka wyszła z opóźnieniem to kogo podać za winnego? 🙂

oznacz moderatorów

nat_not
Moderatorka
Moderatorka

@rolfa Przekazałam Twój przypadek do ponownej weryfikacji.

Natalia
   Moderatorka

Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

Kaliope_Brzeg
#21 Demiurg#

@rolfa 

A jak klient będzie miał pretensje, że paczka wyszła z opóźnieniem to kogo podać za winnego?

Sorry za głupawkę 😂😂

a7f9200340_czy_wiecie_kto_jest_winny.jpg

medalik_2009
#17 Koryfeusz#

@nat_not to są rozmiary MAKSYMALNE paczek w Pocztexie 2.0 dla każdego formatu:
rozmiary pocztex.png
Odpowiedz mi na pytanie dlaczego twierdzicie w innym wątku, że paczka o rozmiarze 83x61x18 cm to gabaryt L. 😎

Macie kompletnie skopane wyliczanie formatów dla nowego Pocztexa w WzA. Czy gamoniowi, który za to odpowiadał nie przyszło do głowy, że można skopiować ustawienia Kuriera48 zmniejszając tylko maksymalną długość ze 150 do 120 cm? Przecież tam działało wszystko ok.

oznacz moderatorów

kostas11
#21 Demiurg#

@rolfa a czyściłeś ciasteczka, inna przeglądarka lub w oknie prywatnym ?

________
Κώστας
oznacz moderatorów

rolfa
#11 Animator#

@kostas11  napisał(a):

@rolfa a czyściłeś ciasteczka, inna przeglądarka lub w oknie prywatnym ?

Tak, próbowałem już z 4 różnych przeglądarek i różnych urządzeń. Dalej uparcie powtarzam, że błąd występuje po stronie allegro 🙂

oznacz moderatorów

kostas11
#21 Demiurg#

@rolfa nie stresuj się piszesz na forum i Ci każdy próbuje pomóc 😄 Zgłosiłeś allegro czekaj cierpliwie 😞

________
Κώστας
oznacz moderatorów

kostas11
#21 Demiurg#

@medalik_2009 Czyli w WzA nie wybierasz gabarytów tylko trzeba podać wymiar odpowiadający gabarytowi ? 

________
Κώστας
oznacz moderatorów

medalik_2009
#17 Koryfeusz#

@kostas11 dokładnie. Podajesz tam rzeczywiste wymiary paczki. I nie widać jaki się generuje rozmiar paki aż do wydruku listu dla Pocztexu.

wza wymiary.jpeg

oznacz moderatorów