anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Proceder wykorzystywania SMART na zakupy za 1zł

MAMY ROZWIĄZANIE!
DiStile
#8 Zapaleniec#

Chciałabym się dowiedzieć jak długo allegro będzie tolerowało fakt, że ludzie wykorzystują SMART do kupowania produktów za złotówkę?

Nagminnie odbywa się kupowanie produktu za 1zł plus losowy produkt za 39zł  co daje 40zł i SMART za 0zł dostawę po czym natychmiastowy wniosek o zwrot produktu za 39zł. 
Ja rozumiem, że kupujący to święta k...a ale chyba już wystarczy tolerancji na takie zachowania.

Nie dosyć, że takie zamówienia dla Sprzedającego to tylko i wyłącznie strata finansowa to jeszcze zmarnowany czas na przygotowanie i spakowanie tego produktu, który i tak jest natychmiast zwracany!

Może warto zająć się problemem i wreszcie zacząć wyciągać konsekwencje!

oznacz moderatorów
27 ODPOWIEDZI 27
domkar04
#14 Krzewiciel#

@Wioletta2701 

nie mówię o tobie!

ale większość osób ze smartem właśnie tak robi

tylko niestety nie pamiętają że kartony na drzewach nie rosną

oznacz moderatorów
Wioletta2701
#14 Krzewiciel#

@domkar04  Niestety 😒 Problemem w naszym kraju jest recykling. Przez to dzieje się niedobrze, ale to temat rzeka.

W Niemczech recyklingowi poddaje się puszki, plastikowe, szklane butelki, a u nas tylko butelki po piwie.

Kiedy ścięte zostanie ostatnie drzewo, zginie ostatnia ryba, zatruta zostanie ostatnia rzeka, wtedy stwierdzimy, że pieniędzy nie da się jeść.

Wiola
oznacz moderatorów
maxr01
#17 Koryfeusz#

Faktem jest, że problem poruszany niejednokrotnie, lecz jest nadal auktualny.

Ostatnio zwróciłem klientowi 39 zł, zostawił sobie towar za 1,80 zł. Sytuacja niby jasna - zakup dla darmowej wysyłki. Na następny dzień sprawdziłem zwracany towar - częściowo zniszczony, używany, resztki ziemniaków na tarce - oczywiście to moja wina, że nie założyłem, że oprócz darmowej wysyłki w grę wchodziło darmowe wykorzystanie sprzętu do starcia sobie ziemniaków na placki.

Stanowisko Allegro - wszyscy znają.

Info od Allegro:

"Obecnie jednym z głównych powodów rezygnacji klientów z zakupu na Allegro jest brak szybkiego i łatwego zwrotu..." - to nie jest prawda. Klienci rezygnują za zakupów z powodu problemów z zapłatą przez Allegro Finanse - chyba każdy widzi ile jest nieopłaconych transakcji, ile prób zapłaty kupujący dokonują.

Następny powód - to SMART - chyba nie muszę wyjaśniać tego tematu. Chyba każdy ma pewien "stosik" paczuszek ze zwrotami ze SMART.

--------------------------------------------------------------------------------
Rozumiem, że są ludzie, którzy za 20 gr. będą gnać pchłę przez 20km, lecz nie potrafię ich zrozumieć.
oznacz moderatorów
mikeza
#21 Demiurg#

@maxr01 czasami sam się zastanawiam, gdzie i kto wykonuje, te ankiety wśród klientów. wyniki jakie przedstawia nam portal są tak zaskakujące, że mam wrażenie, że to nie dotyczy allegro.

Ot chociażby to, że przyczyną rezygnacji z zakupu jest utrudniony zwrot zakupionego towaru. aktualnie możliwość zwrotu jest tak dalece rozbudowana, że tylko niewiedza klienta, czy nieznajomość swoich praw może mieć jakiś wpływ na taką ,czy inną decyzję odnośnie zakupu.

Inna sprawa, że jesli ktoś przed zakupem myśli już o zwrocie, to może lepiej, żeby tego zakupu jednak nie dokonywał. Nie bardzo mogę sobie wybrazić takiego klienta, który dokonują transakcji zwraca uwagę nie na produkt i sprzedawcę, a na to jak i kiedy będzie mógł zwrócić towar. Przecież zarówno nam - sprzedawcom, jak i przede wszystkim portalowi powinno zależeć, żeby klient był zadowolony i nie dokonywał zwrotów. To chyba logiczne, bo jaki interes w zwrocie ma sprzedawca i portal. Chyba żaden. Jeśli allegro podchodzi do sprawy od tej strony, to jednak nie jest to do końca normalne moim zdaniem. Przecież w przypadku zwrotów również nie zarabia, bo oddaje prowizję, a często opłaca zwrotne - smartowe przesyłki.

#14 Krzewiciel#

@mikeza to pewnie w tych ankietach na allegro gadane ludzie w uwagach na końcu dopisują że według nich jest utrudniony zwrot 🧐

oznacz moderatorów
mikeza
#21 Demiurg#

@domkar04 jak mi ta ankieta co chwilę wyskakuje, to wszystko bym tam wpisał, żeby tylko przestała się pojawiać 🙂

#14 Krzewiciel#

@mikeza cś, zaraz przyjdzie jakiś moderator ze złotą radą typu wyczyść pamięć podręczną

oznacz moderatorów
Wioletta2701
#14 Krzewiciel#

@mikeza Masz adblocka na reklamy? Zainstaluj, zablokuj wyskakujące okienka i powinieneś mieć święty spokój 🙂

Wiola
oznacz moderatorów