Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Ze względu na zamieszkanie mamy różne godziny zamówienia kuriera, ci, co mają firmę blisko oddziałów nadają do 16. a co daleko zgłoszenia do 12. Allegro to uwzględnia w panelu jakości sprzedaży. Co o tym myślicie?
Dopiero jak odejdą wszyscy sprzedawcy będzie płacz i lament. A pozostali tak wywindują ceny że nikt nie będzie kupował. Już teraz klienci piszą że drogo i wybierają sklepy lokalne.
@jax1987, zachęcam Cię do uzgodnienia z przewoźnikiem korzystnych dla siebie warunków. Zasady Programu Szybkich Wysyłek są jednakowe dla wszystkich sprzedających. Odpowiada za to regulamin. Więcej na temat programu przeczytasz tutaj.
Nie wszyscy są traktowani jednakowo i nie wszyscy jednakowo prowadzą swoją działalność. Ja w ogóle nie mam szans prowadząc firmę jako drugie źródło dochodu gdyż mogę wysyłać tylko przed swoją główną pracą (5-7 rano) lub po niej (17- i później) a w takich godzinach nie mam szans na dojazd kuriera.
Ale co tu uzgadniać ja mam do oddziału 100 km . Wiec kurier ma się teleportować ? Policja mówi ,że nadmierna prędkość zabija. do mr oma
Ale co tu uzgadniać ja mam do oddziału 100 km . Wiec kurier ma się teleportować ? Policja mówi ,że nadmierna prędkość zabija.
Jeszcze jedno pytanko do tego programu. Wszędzie piszą o godzinie granicznej, czyli zlecenie zrobione do godziny graniczne. A co jeśli zlecenie ( utworzenie etykiety) będzie PO godzinie granicznej, ale kurier i tak odbierze i zeskanuje jako nadaną w dniu zakupu? Np. godzina graniczna to 13, klient kupuje o godzinie 14. Robię od razu zlecenie i generuję etykietę, zlecam jako odebranie przez kuriera. Kurier przyjeżdża po wszystkie przesyłki zlecone do wysłania w tym dniu, zabiera i skanuje jako przyjętą na odział, też tą nadaną po 14 czyli po godzinie granicznej. Też dostaniemy zwrot opłat za wysłanie? Jeszcze inny przykład, też zrobiony zakup i etykieta wygenerowana po godzinie granicznej, ale przesyłka trafia do oddziału o godzinie 18 (sama osobiście dowiozłam), zostaje zeskanowane w punkcie DPD jako przyjęta na oddział, ale nie zostaje wysłana dalej w tym samym dniu tylko na drugi dzień. Tez będzie zwrot 3,99 ?
Jeśli zeskanuje w dniu zakupu, to dostaniesz zwrot. Może się tak zdarzyć, że przesyłek bez zlecenia nie odbierze, czyli przesyłki do 13 zostaną zabrane, a te po 14 już nie.
@ko_alka@mr_oma@la_nika@nat_not@_HolaOla_ ponawiam pytanie
Jeszcze jedno pytanko do tego programu. Wszędzie piszą o godzinie granicznej, czyli zlecenie zrobione do godziny graniczne. A co jeśli zlecenie ( utworzenie etykiety) będzie PO godzinie granicznej, ale kurier i tak odbierze i zeskanuje jako nadaną w dniu zakupu? Np. godzina graniczna to 13, klient kupuje o godzinie 14. Robię od razu zlecenie i generuję etykietę, zlecam jako odebranie przez kuriera. Kurier przyjeżdża po wszystkie przesyłki zlecone do wysłania w tym dniu, zabiera i skanuje jako przyjętą na odział, też tą nadaną po 14 czyli po godzinie granicznej. Też dostaniemy zwrot opłat za wysłanie? Jeszcze inny przykład, też zrobiony zakup i etykieta wygenerowana po godzinie granicznej, ale przesyłka trafia do oddziału o godzinie 18 (sama osobiście dowiozłam), zostaje zeskanowane w punkcie DPD jako przyjęta na oddział, ale nie zostaje wysłana dalej w tym samym dniu tylko na drugi dzień. Tez będzie zwrot 3,99 ?
@ko_alka@mr_oma@la_nika@nat_not@_HolaOla_ Jeszcze raz ponawiam pytanie do moderatorów. Pytanie to samo co powyżej
@DrukiHD Cześć. Przepraszam za czas oczekiwania. Konsultuję to pytanie i proszę Cię o chwilę cierpliwości. Wrócę tutaj i dam znać, kiedy otrzymam odpowiedź.
@DrukiHD Paczkę uznajemy za nadaną, gdy kurier ją zeskanuje i otrzymamy o tym informację od przewoźnika. Jeśli akurat kurier podjedzie i zeskanuje paczkę, mimo że jest po godzinie granicznej, to paczka będzie nadana tego samego dnia. Wysyłka przed godziną graniczną nie jest warunkiem programu (może to być mylące, bo wcześniej w Programie Szybkich Dostaw była). Liczy się moment, kiedy paczka jest nadana - zatem zwrot będzie naliczony.
@ko_alka @_HolaOla_ Czy coś wiadomo na temat nowego programu szybkich dostaw w 2022 ??
@energo-dom_pl W tej chwili niestety nie mamy jeszcze dla Was szczegółowych informacji o nowym programie, ale na pewno będziemy Was o nim informować m.in. w naszych aktualnościach oraz tutaj, na Allegro Gadane.
Co tu uzgadniać jak do oddziału mam 100 km. A przesyłki są nadawane za pośrednictwem Allegro . Więc proszę mi załatwić odbiór przesyłek po godz 16