Kto zwróci pieniądze za zawartość? Otrzymałem raport i zdjęcia z inpost - przesyłka zniszczona.
@Zwierzakus Czy złożyłeś reklamację u przewoźnika?
Złożyłem. Brakuje możliwości złożenia reklamacji przez allegro - skoro bierzecie pieniądze za pośrednictwo to takie coś powinno być oczywiste.
Jak mam odzyskać pobrane przez allegro prowizje?
Jak odzyskać opłatę za obsługę transakcji Smart?
Kupujący czeka na towar, a inpost ma miesiąc czasu na rozpatrzenie reklamacji. Jak mam mu zwrócić pieniądze jak w przypadku zwrotu pieniędzy w allegro lokalnie nie ma opcji "uszkodzenie przesyłki przez przewoźnika"?
Cześć @Zwierzakus, skontaktuj się proszę z nami w tej sprawie przy użyciu formularza dostępnego w tym miejscu.
Wypełniłem formularz i dostałem odpowiedź że mam złożyć reklamację w inpost. Nie tego tyczyło się pytanie. Oczekuje od allegro zwrotu prowizji oraz opłaty za obsługę transakcji Smart.
@Zwierzakus widzę, że prowadzisz już korespondencję z nami w zgłoszeniu o numerze 59248380. Zaczekaj proszę na odpowiedź doradcy.
Ile trwa odpowiedź na takie zgłoszenie? Gdzie można śledzić to zgłoszenie?
@Zwierzakus Proszę Cię o cierpliwość. Otrzymasz informację mailową od doradcy.
@Zwierzakus ale jest opcja brak towaru lub został uszkodzony, dokonaj zwrotu kasy, automatycznie dostaniesz zwrot opłaty transakcyjnej, a InPost potem odda Ci odszkodowanie 😄
Jeszcze jest opłata od przesyłki smart 4,99