Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam,
Chciałbym rozpocząć sprzedaż kilkunastu produktów ze swojego konta allegro. Bardzo ważne jest dla mnie to, żeby produkty był objęte programem Smart!. Przebrnąłem przez szkolenie jak również przez artykuły oraz regulamin sprzedaży ze Smart! i nadal mam kilka pytań.
Posiadam konto zwykłe założone 5,5 roku temu, mam tylko jedną opinię (pozytywną). Dodałem warunki zwrotu produktów oraz ukończyłem szkolenie ze Smart! w akademii allegro.
Pytania:
1. Czy w ogóle moje konto może zostać użyte do sprzedaży w programie Smart!? Z tego co widziałem w regulaminie "Zacznij sprzedaż z Allegro Smart!" to dotyczy jedynie kont które zostały utworzone nie po 01.01.2022. Czy odnosi się to do jakiejś konkretnej akcji, czy ogólnie do korzystania ze Smart! przy sprzedaży?
Bo jeśli dobrze rozumiem to racji że utworzyłem swoje konto 5,5 roku temu to nie mogę już dołączyć do programu?
2. Czy w przypadku konta zwykłego konieczne jest zebranie 5 pozytywnych ocen z ostatnich 12 miesięcy, czy wystarczy jedynie ukończenie kursu akademii allegro i dodanie warunków zwrotu?
3. Czy posiadając konto zwykłe, mogę ustawić te 2 dowolne metody wysyłki z różnych grup żeby mieć Smart!: np: Allegro Paczkomaty inpost oraz Allegro Przesyłka polecona? Czy w przypadku konta zwykłego muszą to być jakieś konkretne, sprecyzowane metody (a jeśli tak, to jakie)?
4. Czy posiadając konto zwykłe, smart będzie rozliczany w sposób zgodny z Allegro Standard? Chciałbym widzieć te koszty w ogólnym saldzie mojego konta razem z innymi kosztami i po prostu spłacać zobowiązanie do Allegro jednym przelewem.
@ko_alka@mr_oma@la_nika@nat_not@_HolaOla_
Z góry dziękuję za informację.
@kch737 przykro mi, ale promocja Zacznij Sprzedaż z Allegro Smart! jest skierowana do kont firmowych i posiadania konta firmowego jest jednym z warunków uczestnictwa w promocji.
Twoje oferty mogą otrzymać oznaczenie Smart!, ale konieczne będzie spełnienie podstwowych warunków, czyli oprócz warunków dotyczących ofert, które wskazał @LEW433 jeszcze warunki dotyczące sprzedaży:
Więc zdobycie 5 unikalnych ocen będzie konieczne. Posiadając konto zwykłe nadawanie przesyłek odbywa się poza Allegro, np. w managerze przesyłek InPost.
To jak przesyłki zostaną rozliczone zależy od wybranej metody dostawy. Więcej informacji na ten temat znajdziesz w tym artykule.