Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Cześć wszystkim,
Mam problem, który pojawił się nagle – wszystkie oznaczenia SMART zniknęły z moich ofert na Allegro!
W zeszłym miesiącu założyłem nowy sklep na Allegro. Dodałem swoje oferty i upewniłem się, że w ustawieniach dostawy zaznaczyłem odpowiednie opcje, aby uzyskać oznaczenie SMART. Wtedy zauważyłem, że żadna z moich ofert nie ma jeszcze tego odznaczenia. Później dowiedziałem się, że można uzyskać SMART poprzez ukończenie kursu w języku angielskim, co pozwala pominąć wymagania dotyczące 5 pozytywnych opinii lub posiadania statusu Super Sprzedawcy.
Zakończyłem ten kurs i rzeczywiście, już następnego dnia wszystkie moje oferty otrzymały oznaczenie SMART. Jednak przed dwoma dniami nagle zniknęły one ze wszystkich ofert. Jestem bardzo zdezorientowany. Przejrzałem ponownie wymagania dla SMART i, o ile rozumiem, aby uzyskać ten status, wystarczy spełnić jeden z trzech warunków:
jakość konta przynajmniej na poziomie średnim (moja jakość to „dobra”, z wynikiem sprzedaży 180 punktów),
posiadanie tytułu Super Sprzedawcy,
posiadanie co najmniej 5 pozytywnych opinii od unikalnych kupujących w ciągu ostatniego półrocza.
Spełniam pierwszy warunek, a moje oferty miały już wcześniej oznaczenie SMART, więc trudno stwierdzić, że moje oferty przestały spełniać wymagania. Gdzie więc leży problem?
Proszę o pomoc, dziękuję.
Jeden z3 ? tam są dodatkowe oraz dedykowane metody dostaw.https://help.allegro.com/sell/pl/c/allegro-smart
Wynik jakości sprzedaży w moim sklepie spełnia pierwszy wymóg opisany poniżej.
Dodatkowo, wszystkie moje oferty korzystają z ustawień dostawy z oznaczeniem SMART.
Możesz uzyskać oznaczenie Smart!, gdy spełniasz przynajmniej jeden z poniższych warunków:
@HaoyanXinStore Czy w ofertcach udostępniłeś co najmniej:
Pamiętaj, że wśród tych metod muszą się znaleźć metody z programu Allegro Delivery.
Włączyłem zdecydowaną większość usług kurierskich, co jest więcej niż wystarczające, więc powinno już kwalifikować się do odznaki SMART.
W przypadku Allegro.pl wszystkie moje oferty mają włączony następujący sposób dostawy ekspresowej:
Oferta specjalna Allegro - InPost
Allegro Paczkomaty InPost
Allegro Delivery
Allegro One Punkt, DPD
Allegro One Punkt, UPS
Allegro Odbiór w Punkcie ORLEN Paczka
Allegro One Box, DPD
Allegro One Box, UPS
Allegro Automat ORLEN Paczka
Pozostałe metody dostawy (Allegro Standard)
Allegro Kurier DHL
Allegro Odbiór w Punkcie DHL
Allegro Automat DHL BOX 24/7
Allegro Kurier DPD
Allegro Kurier DPD pobranie
opłata przy odbiorze
Allegro Odbiór w Punkcie DPD Pickup
Allegro Odbiór w Punkcie DPD Pickup pobranie
opłata przy odbiorze
Allegro Kurier UPS
Allegro Kurier UPS pobranie
opłata przy odbiorze
Allegro Odbiór w Punkcie UPS
Metody dostawy (umowa własna)
Kurier InPost
W końcu sprawdziłem Allegro.cz i Allegro.sk i Allegro.hu i wszystkie Oferty zsynchronizowane z Allegro.pl mają odznakę SMART, ale nie samo Allegro.pl.
Jestem teraz bardzo zdezorientowany, status mojego konta jest normalny, mam nowe zamówienia, dobrą jakość sprzedaży, nic nie wydaje się być nie tak z konfiguracją, ale wszystkie moje Oferty po prostu nie mają odznaki SMART.
Znalazłem już osoby w innych społecznościach w podobnej sytuacji, również z nowo utworzonymi sklepami.
@HaoyanXinStore Konsultuję tę sprawę z odpowiednim zespołem. Kiedy dostanę odpowiedź, odezwę sie ponownie.
Dzięki, czekam na odpowiedź.
Mogę teraz potwierdzić, że nie tylko ja tego doświadczam, widziałem kilka osób w innych społecznościach doświadczających czegoś podobnego do mnie.
Nie wiem, czy to błąd, czy Allegro zmieniło warunki przyznawania odznaki Oferta SMART.
Mam identyczny problem. Oferty smart zniknęły z moich wszystkich ofert...
@HaoyanXinStore Dostałam odpowiedź, że jakość sprzedaży na Twoim koncie jest za niska, żeby Allegro Smart! pojawiło się w ofertach.
Moje konto jest SUPER, dlaczego nadal go nie ma?
@HaoyanXinStore You currently only have 1 unique rating and the minimum number of unique ratings is 5.
Jedna z trzech zasad SMART nie wymaga pięciogwiazdkowej oceny
Co więcej, jakość mojego sklepu jest również DOBRA i spełnia wymagania smarta. Czekam siedem dni i nadal nie przywróciłem smarta. Skontaktowałem się również z obsługą, ale nie było odpowiedzi.
@HaoyanXinStore Musisz utrzymać poziom "dobry", przez minimum siedem pełnych dni. Dzisiaj jest dzień siódmy, zatem, jeśli ten stan się utrzyma, jutro będziesz spełniać warunki.
Zatem kiedy stracę inteligencję i stanę się naturalny, muszę być DOBRY przez 7 dni, zanim będę mógł odzyskać inteligencję, zamiast móc odzyskać inteligencję, gdy stanę się Dobry?
Dlaczego poniżej widzę Twoją odpowiedź na odpowiedź w_kiwi. Kiedy stanie się Dobry, powróci do Inteligentności bez czekania 7 dni.
Minęło 8 dni i sprawa nadal nie została naprawiona. Proszę o pomoc. Otworzyłem sprawę w niedzielę i nikt jeszcze nie odpowiedział.
@nat_not To już dziewiąty dzień, a mój smart nie został przywrócony, ale mój smart w Czechach zawsze działał normalnie. Musiałeś anulować mojego smarta. Proszę natychmiast przywrócić! ! ! Straciłem cierpliwość i znacząco wpłynęło to na naszą pracę
@w_kiwi To już dziewiąty dzień, a mój smart nie został przywrócony, ale mój smart w Czechach zawsze działał normalnie. Musiałeś anulować mojego smarta. Proszę natychmiast przywrócić! ! ! Straciłem cierpliwość i znacząco wpłynęło to na naszą pracę
Dlaczego usługa Smart znika w ofertach polskiego rynku a pokazuje się tylko na rynku czeskim?
Jakość mojej sprzedaży jest DOBRA i włączyłem wiele metod logistycznych. Dlaczego moja polska witryna Smart nagle zniknęła, ale moja czeska witryna Smart wyświetlała się normalnie?
@SatinLava oraz @AppleLT upewnijcie się, czy spełniacie warunki Allegro Smart!