anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Wszystkie oznaczenia SMART zniknęły z moich ofert na Allegro!

HaoyanXinStore
#7 Wielbiciel#

Cześć wszystkim,

Mam problem, który pojawił się nagle – wszystkie oznaczenia SMART zniknęły z moich ofert na Allegro!

W zeszłym miesiącu założyłem nowy sklep na Allegro. Dodałem swoje oferty i upewniłem się, że w ustawieniach dostawy zaznaczyłem odpowiednie opcje, aby uzyskać oznaczenie SMART. Wtedy zauważyłem, że żadna z moich ofert nie ma jeszcze tego odznaczenia. Później dowiedziałem się, że można uzyskać SMART poprzez ukończenie kursu w języku angielskim, co pozwala pominąć wymagania dotyczące 5 pozytywnych opinii lub posiadania statusu Super Sprzedawcy.

Zakończyłem ten kurs i rzeczywiście, już następnego dnia wszystkie moje oferty otrzymały oznaczenie SMART. Jednak przed dwoma dniami nagle zniknęły one ze wszystkich ofert. Jestem bardzo zdezorientowany. Przejrzałem ponownie wymagania dla SMART i, o ile rozumiem, aby uzyskać ten status, wystarczy spełnić jeden z trzech warunków:

jakość konta przynajmniej na poziomie średnim (moja jakość to „dobra”, z wynikiem sprzedaży 180 punktów),
posiadanie tytułu Super Sprzedawcy,
posiadanie co najmniej 5 pozytywnych opinii od unikalnych kupujących w ciągu ostatniego półrocza.
Spełniam pierwszy warunek, a moje oferty miały już wcześniej oznaczenie SMART, więc trudno stwierdzić, że moje oferty przestały spełniać wymagania. Gdzie więc leży problem?

Proszę o pomoc, dziękuję.

oznacz moderatorów
41 ODPOWIEDZI 41

LEW433
#21 Demiurg#

Jeden z3 ? tam są dodatkowe oraz dedykowane metody dostaw.https://help.allegro.com/sell/pl/c/allegro-smart

oznacz moderatorów

HaoyanXinStore
#7 Wielbiciel#

Wynik jakości sprzedaży w moim sklepie spełnia pierwszy wymóg opisany poniżej.
Dodatkowo, wszystkie moje oferty korzystają z ustawień dostawy z oznaczeniem SMART.

Możesz uzyskać oznaczenie Smart!, gdy spełniasz przynajmniej jeden z poniższych warunków:

• poziom jakości sprzedaży na Twoim koncie jest wyższy niż Neutralny lub co najmniej Neutralny na wszystkich Twoich kontach lub ✔Snipaste_2024-11-09_07-19-54.jpg3.jpgSnipaste_2024-11-09_07-20-20.jpg
oznacz moderatorów

nat_not
Moderatorka
Moderatorka

@HaoyanXinStore Czy w ofertcach udostępniłeś co najmniej:

Pamiętaj, że wśród tych metod muszą się znaleźć metody z programu Allegro Delivery.

Natalia
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

HaoyanXinStore
#7 Wielbiciel#

Włączyłem zdecydowaną większość usług kurierskich, co jest więcej niż wystarczające, więc powinno już kwalifikować się do odznaki SMART.Snipaste_2024-11-09_17-47-30.jpg

W przypadku Allegro.pl wszystkie moje oferty mają włączony następujący sposób dostawy ekspresowej:

Oferta specjalna Allegro - InPost
Allegro Paczkomaty InPost

Allegro Delivery
Allegro One Punkt, DPD
Allegro One Punkt, UPS
Allegro Odbiór w Punkcie ORLEN Paczka
Allegro One Box, DPD
Allegro One Box, UPS
Allegro Automat ORLEN Paczka

Pozostałe metody dostawy (Allegro Standard)
Allegro Kurier DHL
Allegro Odbiór w Punkcie DHL
Allegro Automat DHL BOX 24/7
Allegro Kurier DPD
Allegro Kurier DPD pobranie
opłata przy odbiorze
Allegro Odbiór w Punkcie DPD Pickup
Allegro Odbiór w Punkcie DPD Pickup pobranie
opłata przy odbiorze
Allegro Kurier UPS
Allegro Kurier UPS pobranie
opłata przy odbiorze
Allegro Odbiór w Punkcie UPS

Metody dostawy (umowa własna)
Kurier InPost

W końcu sprawdziłem Allegro.cz i Allegro.sk i Allegro.hu i wszystkie Oferty zsynchronizowane z Allegro.pl mają odznakę SMART, ale nie samo Allegro.pl.
Jestem teraz bardzo zdezorientowany, status mojego konta jest normalny, mam nowe zamówienia, dobrą jakość sprzedaży, nic nie wydaje się być nie tak z konfiguracją, ale wszystkie moje Oferty po prostu nie mają odznaki SMART.
Znalazłem już osoby w innych społecznościach w podobnej sytuacji, również z nowo utworzonymi sklepami.

oznacz moderatorów

nat_not
Moderatorka
Moderatorka

@HaoyanXinStore Konsultuję tę sprawę z odpowiednim zespołem. Kiedy dostanę odpowiedź, odezwę sie ponownie.

Natalia
   Moderatorka

Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

HaoyanXinStore
#7 Wielbiciel#

Dzięki, czekam na odpowiedź.
Mogę teraz potwierdzić, że nie tylko ja tego doświadczam, widziałem kilka osób w innych społecznościach doświadczających czegoś podobnego do mnie.
Nie wiem, czy to błąd, czy Allegro zmieniło warunki przyznawania odznaki Oferta SMART.

oznacz moderatorów

SatinLava
#1 Nowicjusz#

Mam identyczny problem. Oferty smart zniknęły z moich wszystkich ofert...

oznacz moderatorów

nat_not
Moderatorka
Moderatorka

@HaoyanXinStore Dostałam odpowiedź, że jakość sprzedaży na Twoim koncie jest za niska, żeby Allegro Smart! pojawiło się w ofertach.

Natalia
   Moderatorka

Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

HaoyanXinStore
#7 Wielbiciel#

Moje konto jest SUPER, dlaczego nadal go nie ma?

oznacz moderatorów

w_kiwi
Moderatorka
Moderatorka

@HaoyanXinStore You currently only have 1 unique rating and the minimum number of unique ratings is 5.

Wiktoria
   Moderatorka

Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

HaoyanXinStore
#7 Wielbiciel#

Jedna z trzech zasad SMART nie wymaga pięciogwiazdkowej oceny

oznacz moderatorów

HaoyanXinStore
#7 Wielbiciel#

Co więcej, jakość mojego sklepu jest również DOBRA i spełnia wymagania smarta. Czekam siedem dni i nadal nie przywróciłem smarta. Skontaktowałem się również z obsługą, ale nie było odpowiedzi.

HaoyanXinStore_0-1731486865368.png

oznacz moderatorów

w_kiwi
Moderatorka
Moderatorka

@HaoyanXinStore Musisz utrzymać poziom "dobry", przez minimum siedem pełnych dni. Dzisiaj jest dzień siódmy, zatem, jeśli ten stan się utrzyma, jutro będziesz spełniać warunki. 

Wiktoria
   Moderatorka

Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

HaoyanXinStore
#7 Wielbiciel#

Zatem kiedy stracę inteligencję i stanę się naturalny, muszę być DOBRY przez 7 dni, zanim będę mógł odzyskać inteligencję, zamiast móc odzyskać inteligencję, gdy stanę się Dobry?
Dlaczego poniżej widzę Twoją odpowiedź na odpowiedź w_kiwi. Kiedy stanie się Dobry, powróci do Inteligentności bez czekania 7 dni.

oznacz moderatorów

HaoyanXinStore
#7 Wielbiciel#

Minęło 8 dni i sprawa nadal nie została naprawiona. Proszę o pomoc. Otworzyłem sprawę w niedzielę i nikt jeszcze nie odpowiedział.

HaoyanXinStore_0-1731567422262.png

oznacz moderatorów

HaoyanXinStore
#7 Wielbiciel#

@nat_not To już dziewiąty dzień, a mój smart nie został przywrócony, ale mój smart w Czechach zawsze działał normalnie. Musiałeś anulować mojego smarta. Proszę natychmiast przywrócić! ! ! Straciłem cierpliwość i znacząco wpłynęło to na naszą pracę

oznacz moderatorów

HaoyanXinStore
#7 Wielbiciel#

@w_kiwi To już dziewiąty dzień, a mój smart nie został przywrócony, ale mój smart w Czechach zawsze działał normalnie. Musiałeś anulować mojego smarta. Proszę natychmiast przywrócić! ! ! Straciłem cierpliwość i znacząco wpłynęło to na naszą pracę

oznacz moderatorów

AppleLT
#7 Wielbiciel#

Dlaczego usługa Smart znika w ofertach polskiego rynku a pokazuje się tylko na rynku czeskim?

Jakość mojej sprzedaży jest DOBRA i włączyłem wiele metod logistycznych. Dlaczego moja polska witryna Smart nagle zniknęła, ale moja czeska witryna Smart wyświetlała się normalnie?

oznacz moderatorów

RaBarbar_ka
Moderatorka
Moderatorka

@SatinLava oraz @AppleLT upewnijcie się, czy spełniacie warunki Allegro Smart!

Basia
   Moderatorka

Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów