Witam, z rozpędu wybrałem za mały gabaryt paczki Inpost, czy jest jeszcze szansa zmienić etykietę?
@stacjabrulinski W Wysyłam z Allegro powinieneś mieć możliwość usunięcia etykiety w zakładce Zamówione przesyłki i wygenerowania nowej z poprawnym gabarytem. Opłata zostanie pobrana tylko za wykorzystaną etykietę.
Nie widzę czegos takiego. Chodzi o etykiete nr 620999685821540437728364
Proszę o pomoc, zależy nam, by wyszło to jeszcze dziś.
@stacjabrulinski Korzystasz z Wysyłam z Allegro czy z Managera Paczek InPost? Jeśli z Managera Paczek InPost, możesz tam wygenerować nową etykietę. Trzeba wejść do zakładki Import Allegro InPost, zmienić typ przesyłek z domyślnego na "wygenerowane", znaleźć właściwe zamówienie i wygenerować nową etykietę.
Korzystamy z salescenter.allegro.com
@stacjabrulinski W tej zakładce znajdziesz sekcję Zamówione przesyłki.
tu szukałem i nie widzę możliwości anulowania
@stacjabrulinski A czy widzisz możliwość wygenerowania nowej etykiety? Jak pisałam wyżej, opłata jest naliczana tylko w przypadku jej wykorzystania podczas nadania.
Udało się, jak anulować teraz starą etykietę?
Skontaktuj się z nami | InPost kliknij zwret za niewykorzystaną. Zwykle szybko anulują.
@stacjabrulinski Jeśli nie widzisz opcji anulowania, nie będzie ono możliwe. Jednak jeszcze raz napiszę - opłata będzie naliczona tylko za etykietę, którą faktycznie wykorzystasz.
Aaa to chyba wyjaśnia dlaczego potem jednego dnia dostaje się informację od firmy kurierskiej o dostarczeniu dziś przesyłki oraz od Allegro 2 o opóźnieniu przesyłek. Wszystkie do jednego zakupu w tej samej paczce. Nie wyjdzie paczka to wyślecie klientowi informacje o opóźnieniu, nawet jak jest inna etykieta dodadana i dojdzie w terminie - zgadza się? To serio tak powinno wyglądać? I czy na pewno pracownik inpostu takiej etykiety nie może skasować tak jak robi to dla paczek z menagera?
Przykład czegoś co nie dawno dostałam jako kupująca:
a878cae0-4a00-11f1-9dbe-35df44d56ccc
AD0LJ99X65VCPSWPM
AD051MCK914FFSBSD
AD04DH4KF22208FL1