Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Klient dokonał zwrotu towaru, pomimo iż wpłata została zwrócona przez Allegro Finanse wniosek został odrzucony z powodu " Wpłata nie została zwrócona przez Allegro Finanse"
Poproszę o wyjaśnienie sytuacji
@ElbudDevelopment sprawdź czy zwrot został poprawnie zaksięgowany .
Dzięki za odpowiedź lecz nie wiem jak dokładnie mam sprawdzić księgowanie. Szukać na serwisie w ustawieniach?
tiu -https://allegro.pl/moje-allegro/sprzedaz/srodki-i-historia-operacji? świeci się na czerwono 🙂
Pozycja
Może inny powód, jakoś albo zaległości na koncie?
Nie mam zaległości. Jedynie wypłata była szybko przekazana na konto i były problemy z ponownym przesłaniem do Allegro.
Mam taką historię tej płatności
28.12.2022, 08:03 | zwrot PayU | -373,50 zł | 0,00 zł | ||
28.12.2022, 08:02 | anulowanie wypłaty środków PayU | 373,50 zł | 373,50 zł | ||
22.12.2022, 01:14 | wypłata środków PayU | -373,50 zł | 0,00 zł | ||
21.12.2022, 12:49 | wpłata PayU | ||||
373,50 zł | 373,50 zł | ||||
w tym dostawa 0,00 zł |
odwołaj się
@ko_alka @mr_oma @la_nika @nat_not @_HolaOla_ trza zerknąć .
Już się odwoływałem, nie mam odpowiedzi.
@ElbudDevelopment po odwołaniu trza troszkę zaczekać na decyzję
@ElbudDevelopment Poproszę o numer tego zamówienia 🙂
337a4ea0-8125-11ed-8399-d97a98596a05
@ElbudDevelopment Wniosek złożyłeś 23 grudnia, a zwrot wpłaty do kupującego został wykonany 27 grudnia. W momencie rozpatrywania wniosku nie zleciłeś jeszcze zwrotu, zatem rabat transakcyjny nie mógł zostać przyznany. Teraz, po zwrocie pieniędzy, rabat właśnie został przyznany. Napisaliśmy do Ciebie wiadomość mejlową z informacją. 🙂
Ok, super i dziękuję za interwencję. A co do faktury z grudnia, jest ona na kwotę pełną z przed przyznania zwrotu prowizji. Rozumiem że mam ja opłacić i dostanę do niej korektę?
@ElbudDevelopment tak , musisz opłacić , zwrot prowizji zostanie rozliczony zgodnie z datą akceptacji wniosku . .
Czyli korekta pojawi się w zakładce "Rozliczenia z Allegro"? Dobrze rozumiem?
@ElbudDevelopment tak , pewnie już jest ,świeci się na zielono.
@ko_alka @mr_oma @la_nika @nat_not @_HolaOla_ Właśnie nie ma, dlatego pytam. Zmieniła się tylko wysokość salda o wartość uznanej/zwróconej prowizji
@ElbudDevelopment musi być , poszukaj zgodnie z datą złożenia 1 wniosku .
Nie otrzymasz korekty faktury, zwrot z stycznia będzie dopiero uwzględniony w lutym w fakturze za styczeń.