anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Allegro Lokalnie

andrzejlinert
#7 Wielbiciel

Sprzedałem przedmiot na Allegro Lokalnie,kupujący zapłacił,pieniądze są na koncie allegro,jak mam je uzyskać,konbinuje w zakładce ,,Rozliczenia" ale tam jak wszystko zagmatwane,niby ja mam zrobić jakiś przelew,kierują mnie na strone mojego konta bankowego,ale po co skoro mają mój nr konta,o co tam chodzi ? Od dwóch dni pieniądze na koncie allegro a ja ich nie mam,po co takie konbinacje ?

oznacz moderatorów
12 ODPOWIEDZI 12

N_Nitka28
Moderatorka Allegro Gadane
Moderatorka Allegro Gadane

@andrzejlinert Pieniądze ze sprzedaży na Allegro Lokalnie wypłacisz w następujący sposób:

1. Przejdź do zakładki Środki i historia operacji.

2. Kliknij [wypłać środki]. Gotowe!

Więcej informacji znajdziesz w tym artykule

Nicol
   Moderatorka
oznacz moderatorów

andrzejlinert
#7 Wielbiciel

Mam opcje ,,środki wypłacane automatycznie" opcja ,,wypłać środki" jest nieaktywna ,nie da się na nią kliknąć a przejde dalej to coś takiego...

Wypłaty Przelewy24
Wypłać środki

W trakcie weryfikacji

1. Zrób przelew

Wykonaj przelew weryfikacyjny z rachunku:

Numer rachunku
PLxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

Przechodząc dalej akceptujesz regulamin Usługi Przelewy24 oraz wyrażasz zgodę na udostępnienie PayPro Twoich danych osobowych.

Zrób przelew

2. Prześlij dokumenty

Potwierdź swoją tożsamość

Musimy potwierdzić Twoją tożsamość zgodnie z ustawą o przeciwdziałaniu praniu pieniędzy i finansowaniu terroryzmu. W jaki sposób potwierdzić tożsamość?

oznacz moderatorów

Client:44052296
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@andrzejlinert i co jest nie jasne?

oznacz moderatorów

andrzejlinert
#7 Wielbiciel

To że środki nadal na koncie allegro

oznacz moderatorów

Client:44052296
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@andrzejlinert albo nie miałeś aktywnego P24 albo musisz wykonać ponowną weryfikację

Musimy potwierdzić Twoją tożsamość zgodnie z ustawą o przeciwdziałaniu praniu pieniędzy i finansowaniu terroryzmu. W jaki sposób potwierdzić tożsamość?

oznacz moderatorów

andrzejlinert
#7 Wielbiciel

Wysłałem skan Dowodu Osobistego,dokonywałem wpłat na allegro,co jeszcze nr buta ? widzę że to daleko,daleko w lesie za **piiip**

oznacz moderatorów

andrzejlinert
#7 Wielbiciel

To że środki nadal na koncie allegro,ja nie mogę wypłacić

oznacz moderatorów

matt_rose
Moderator Allegro Gadane
Moderator Allegro Gadane

Cześć @andrzejlinert, z tego co widzę, musisz dokonać weryfikacji. Dopiero po jej ukończeniu będziesz miał w pełni możliwość wypłacić swoje środki. Pomocny będzie przytoczony w Twoim wpisie artykuł.

Mateusz
   Moderator
oznacz moderatorów

andrzejlinert
#7 Wielbiciel

Wysłany skan dowodu osobistego,dokonanie wpłaty na konto allegro z mojego konta,co jeszcze ? dane żony ?Oj koncze sprzedaż e na Lokalnie

oznacz moderatorów

pecela
#19 Nestor ⭐

@andrzejlinert

Możesz powiedzieć podziękować ustawodawcy i Unii Europejskiej. To oni to wymyślili. Allegro robi tylko to, do czego jest prawnie zobowiązane.

oznacz moderatorów

andrzejlinert
#7 Wielbiciel

To znaczy że **piiip** jest poza UE, tem nie takich problemów, wszystko idzie błyskawicznie

oznacz moderatorów

KOGIEL_T
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@pecela  masz rację, ale Allegro chyba jest trochę nadgorliwe w tym temacie, mój bank ostatnio weryfikował mnie 15 lat temu i nie sprawdza co chwilę, czy piorę pieniądze😉

oznacz moderatorów