Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Szanowni @Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_
Po złożeniu i opłaceniu przez klienta zamówienia otrzymałem informację, że moje konto zostało zawieszone ze względów bezpieczeństwa. Chciałbym zaznaczyć, że wszystkie należności są regulowane na bieżąco, a żadne płatności nie są zaległe.
W wyniku zawieszenia moje ogłoszenia zostały usunięte z Allegro, mimo że oferty były wyróżnione i objęte kampanią ADS, za które opłaty zostały już wcześniej uregulowane.
Uprzejmie proszę o informację:
z jakiego powodu konto zostało zawieszone,
kiedy mogę spodziewać się jego odblokowania,
oraz czy po przywróceniu konta moje ogłoszenia zostaną automatycznie odtworzone w dotychczasowej formie (z wyróżnieniem i aktywną kampanią ADS).
Z góry dziękuję za pomoc i szybką odpowiedź.
@Eco_store Proszę Cię o kontakt w tej sprawie przez formularz. Konsultanci przedstawią Ci szczegóły.
dziekuje za odp. Sprawa zostala juz zgloszona przez formularz okolo godziny 16. Pan ktory do mnie oddzwonil niestety nie wiedzial nic dlaczego jest blokada i nie potrafil udzielic informacji. Szersze rozbudowanie jest w watku tu na forum pt "Nieuzasadnione zawieszenie konta, blokada środków i brak możliwości uzyskania wyjaśnień". bardzo prosze o odniesienie sie do niego.
@Eco_store zrób tak jak napisała Natalia, ale na ostanie pytanie Ci odpowiem, wszystkie aukcje będziesz musiał wznowić samodzielnie
Szanowni Państwo, @Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_
Moje konto zostało zawieszone bez podania konkretnego powodu, a środki z transakcji zostały zablokowane na minimum 45 dni, z możliwością przedłużenia o kolejne 20 dni. Dodatkowo wszystkie moje opłacone ogłoszenia zostały usunięte, mimo że obejmowały wyróżnienia oraz kampanie ADS, za które zapłaciłem.
Otrzymałem również żądanie przesłania zdjęcia towaru wystawionego na sprzedaż wraz z moim dokumentem tożsamości. Problem w tym, że towar został już wysłany do klienta — w tej sytuacji fizyczne wykonanie takiego zdjęcia jest niemożliwe. Rozumiem konieczność takiej weryfikacji przed sprzedażą, ale nie po jej realizacji.
Co więcej, w jednym z wątków na forum Allegro pani moderatorka informowała, że Allegro nigdy nie prosi o zdjęcia wysłanego towaru, co podważa spójność i zasadność działań podjętych wobec mojego konta.
Dodatkowo pragnę zwrócić uwagę na brak realnej możliwości kontaktu z kompetentną osobą, która mogłaby wyjaśnić podstawy zawieszenia konta i usunięcia ofert. Allegro nie udostępnia bezpośredniego numeru infolinii, a po zgłoszeniu prośby o kontakt, która zgodnie z komunikatem ma nastąpić w ciągu 15 minut, połączenie następuje dopiero po około półtorej godziny. Co więcej, pracownicy infolinii nie są w stanie udzielić żadnych konkretnych informacji dotyczących przyczyny zawieszenia konta, usunięcia opłaconych ogłoszeń ani blokady środków.
Proszę o jasne i szczegółowe wyjaśnienie:
z jakiego powodu konto zostało zawieszone,
na jakiej podstawie prawnej blokowane są środki na tak długi okres,
oraz dlaczego wymagana jest weryfikacja, której nie sposób przeprowadzić po wysyłce towaru.
Zwracam również uwagę, że tego rodzaju praktyki — brak przejrzystości, długotrwała blokada środków, usuwanie opłaconych ofert oraz utrudniony kontakt z obsługą — stanowia naruszenie praw konsumenta i zasad uczciwego obrotu gospodarczego.
@Eco_store fajnie to ująłeś, ale dział bezpieczeństwa Allegro ma w głębokim poważaniu takie elaboraty, jak powiedzieli, że nie, to nie, jedyna drogą rozwiązania tej sytuacji jest kontynuacja rozmowy z nimi😔
tutaj jest watek. prosze o wyjasnienie, zostalem potraktowany jak przestepca, a jednak prowizja od sprzedazy zostala przez panstwa pobrana... wiec juz sam nie rozumiem w czym jest problem?
@Eco_store musisz zrozumieć, że na forum niczego się nie dowiesz, jedyną instytucją jest dział bezpieczeństwa, albo dobry prawnik😉
Witam.
Niestety w kwestii blokady konta to na publicznym forum możemy sobie jedynie ponarzekać na podejście pracowników Allegro do takiego zajścia.
Nikt z moderatorów, ani tym bardziej zwykłych użytkowników tego forum nie ma najmniejszego wpływu na działania "bezpieki" i problemu ani nie rozwiąże, ani nie przyspieszy, a nawet nie udzieli szczegółowych wyjaśnień...
Tylko kontynuacja dyskusji z działem bezpieczeństwa może doprowadzić do odwieszenia konta. Problem w tym, że czasem trudno to dyskusją nazwać, bo niewiele do nich "trafia" a poza tym czas na odpowiedź to kilka/kilkanaście godzin jak dobrze pójdzie, a jak mają dużo roboty i kilka dni, tygodni, a czasem i wieczność całą.
Ponawianie wpisów nic nie przyspiesza, bo tego nie lubią i wysyłają na koniec kolejki.
Niestety trzeba się uzbroić w cierpliwość. I zaakceptować fakt, że poniesione nakłady na wypromowanie swoich ofert szlag trafił...
Pozdrawiam. Marek.