anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Allegro Payu blokada środków

atuta3
#9 Pomysłodawca

Witam, sprzedałem kilka rzeczy na Allegro lokalnie i problem polega na tym że nie mogę wypłacić swoich pieniędzy które zarobiłem. Robiłem weryfikację do wypłat przelewy24 i Payu na wstępie zanim coś sprzedałem i wszystko przebiegło pomyślnie został wykonany żądany przelew 1.01zł podczas weryfikacji zadowolony kontynuowałem sprzedaż do czasu. Po około 2tyg dostałem e-maila żeby wypłacić pieniądze potrzebny jest skan dowodu dlaczego skoro potwierdzenie tożsamości przebiegło pomyślnie i nagle potrzebny im skan dowodu.  Nie mam zamiaru wysyłać żadnego skanu ponieważ mając takie dane można zrobić wszystko i nie chcę zostać później na lodzie a spłacać jakiegoś zaciągniętego kredytu. Proszę o wyjaśnienie bo chcę otrzymać należne mi środki.

oznacz moderatorów
24 ODPOWIEDZI 24

_HolaOla_
Moderatorka
Moderatorka

@ANDREW_JASAND ponowna weryfikacja to standardowa procedura, którą operator płatności (PayU) ma obowiązek przeprowadzać, więc jeśli środki od kupującego są już na Twoim saldzie w Allegro, możesz spokojnie wysłać ten przedmiot. 

Ola
   Moderatorka
oznacz moderatorów

ANDREW_JASAND
#7 Wielbiciel

Pieniadze zniknęły z mojego salda na allegro bo dokonałem wypłaty . Otrzymałem o 13:43 z allegro powiadomienie w formie email-a o wypłacie środków a o 15:29 email od PayU o weryfikacji danych . czyli po wypłacie środków . NIe ma tam słowa o blokadzie wypłaty tylko informacja  że aby nadal wypłacać środki z Allegro finanse mam zweryfikować swoje dane.

Uważam to za chwyt poniżej pasa , Zreszta ja się z żadnym PayU nie wiązałem tylko z Allegro.

PS Powtarzam - na moim koncie na Allegro saldo wynosi 0 zł

oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@ANDREW_JASAND otrzymaliśmy odpowiedź od operatora płatności w tej sprawie. Zlecona wypłata najprawdopodobniej zostanie dzisiaj zrealizowana. 
Jednak dalsze wypłaty nie będą możliwe jeśli nie wyślesz dokumentów, o które poprosił operator. 
Dodam, że wiązałeś się z PayU akceptując regulamin Allegro, ponieważ PayU to nasz operator płatności (tutaj informacja na ten temat). 

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów

ANDREW_JASAND
#7 Wielbiciel

Dziekuję za informację. Dokumenty wysłałem jakie żadali. Jednak chyba przestanę korzystać z usług Allegro po 23 latach. Allegro stało sie platformą do tzw "businesmanów".

oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@ANDREW_JASAND dziękuję za informację! Allegro wciąż jest platformą dla wszystkich, a ponowna weryfikacja to wymóg operatora płatności, który ma obowiązek ją wykonać. 

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów