Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dzień dobry, chciałam dopytać o ewentualną opłatę za przesyłkę. Jakiś czas temu sprzedałam klientowi książki na Allegro Lokalnie. Wtedy i on i ja mieliśmy opłacony pakiet Allegro Smart, zakup był na kwotę większą niż 45 zł, więc przesyłka darmowa, miałam wtedy jeszcze pulę darmowych przesyłek. Ale klient zaraz do mnie zadzwonił i prosił, by zatrzymać paczki bo wyjeżdża i żeby wysłać w późniejszym terminie bo jemu się nie spieszy. Oczywiście wszystko opłacone, prowizja za transakcję również. Teraz chciałam klientowi wysłać te spóźnione paczki, tylko że przez ten czas skończył mi się pakiet Allegro Smart. I moje pytanie w związku z tym: czy obecnie zostanie naliczona opłata za przesyłkę? Jeśli tak, to kto zostanie obciążony opłatą: klient czy ja i w jakiej wysokości?
Dziękuję
Cześć @Axo3, dziękuje za zgłoszenie. Konsultuję Twoją sprawę z odpowiednim działem. Gdy tylko otrzymam wyczerpującą odpowiedź, wrócę do Ciebie w tym wątku 🙂
@matt_rose tak nieśmiało się przypominam 😉
Cześć @Axo3, bardzo przepraszam za długi czas oczekiwania, jednak nie otrzymałem jeszcze odpowiedzi. Cały czas monitoruję przebieg zgłoszenia i tak jak wspomniałem, jak tylko otrzymam odpowiedź, niezwłocznie do Ciebie wrócę.
minęło 3 tygodnie, odpowiedź nadejdzie jeszcze w tym roku? Ewidentnie zmuszacie mnie do zakupu pakietu Smart i mieć problem z głowy 😞
Cześć @Axo3, przepraszam, że tak długo musiałaś czekać na odpowiedź.
Otrzymałem informację, że przesyłka będzie jeszcze w ramach Smart! i nie będzie naliczona opłata. Sugerujemy szybkie wygenerowanie etykiety, jest na to tylko czas przez 6 miesięcy od zawarcia transakcji.
Ok, dziękuję bardzo