Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam, sprzedałam garnek ze szklaną pokrywką na Allegro Lokalnym. Na aukcji oferowałam garnek używany a Kupująca mimo to sądziła, że kupuje garnek nowy nie pytając o nic wcześniej. Zgodziłam się na zwrot towaru a po otrzymaniu garnka okazało się, że garnek jest uszkodzony. W dyskusji przedstawiłam zdjęcia uszkodzeń i poinformowałam, że z tego powodu reklamację odrzucam i poprosiłam Kupującą o złożenie reklamacji u przewoźnika. Sporządziłam protokół szkody, a Kupująca miałam złożyć reklamację jako nadawca paczki i klient Inpostu. Kupująca nie udziałała się praktycznie wcale w dyskusji a dziś otrzymała zwrot wpłaty a mnie obciążono wszystkimi kosztami. Allegro też swoje zarobiło w postaci prowizji. Jestem prywatnym sprzedającym i jak widać odpowiadam za wszystko. To jak to jest?
@Online-kauf zgodziłaś się na zwrot odstąpienie czy na reklamację ?
Zgodziłam się na odesłanie towaru w celu jego reklamacji z tytułu rękojmi.
@Online-kauf coś musiałaś przeoczyć w dyskusji, odrzuciłaś reklamację przed upływem 14 dni od złożenia ?
Reklamacja uszkodzonej paczki to oddzielny temat, za to dopowiada kupujący, masz protokół więc wszystko zrobione poprawnie 🙂
Tak, reklamację odrzuciłam w czasie na pewno krótszym niż 14 dni.
Sprawa dotyczy tego zakupu:
https://allegrolokalnie.pl/oferta/silit-varianova-garnek-maly-16-cm-nowy
Kupująca wymagała ode mnie żeby garnek był nowy mimo że w aukcji oferowany był garnek używany w stanie bardzo dobrym.
Ten sam post zamieściłam dziś wcześniej, ale że poklikałam coś nie tak że niby już jest rozwiązanie (a tego nie mam) to post wznawiam i proszę o pomoc.
Witam, sprzedałam garnek ze szklaną pokrywką na Allegro Lokalnym. Na aukcji oferowałam garnek używany a Kupująca mimo to sądziła, że kupuje garnek nowy nie pytając o nic wcześniej. Zgodziłam się na zwrot towaru a po otrzymaniu garnka okazało się, że garnek jest uszkodzony. W dyskusji przedstawiłam zdjęcia uszkodzeń i poinformowałam, że z tego powodu reklamację odrzucam i poprosiłam Kupującą o złożenie reklamacji u przewoźnika. Sporządziłam protokół szkody, a Kupująca miałam złożyć reklamację jako nadawca paczki i klient Inpostu. Kupująca nie udziałała się praktycznie wcale w dyskusji a dziś otrzymała zwrot wpłaty a mnie obciążono wszystkimi kosztami. Allegro też swoje zarobiło w postaci prowizji. Jestem prywatnym sprzedającym i jak widać odpowiadam za wszystko. To jak to jest?
@Online-kauf wystarczy dalej pisać w tym wątku https://spolecznosc.allegro.pl/t5/sprzedający-o-allegro-lokalnie/allegro-protect-a-uszkodzony-towar/... kto maił napisać napisał czekamy na info od allegro 🙂
A wszystko zrobiłeś w wyznaczonym czasie, terminie 14dni, czy wyraźnie napisałeś że odrzucasz reklamację?
Tak od razu udzielałam odpowiedzi jak również sporządziłam protokół szkody praktycznie tego samego dnia jak tylko odebrałam paczkę zwrotną. Zrobiłam zdjęcia i wszystko zamieściłam w dyskusji. Kupujca miała złożyć reklamację, ale wcale nie udzielała się w dyskusji krótko po jej rozpoczęciu a Allegro posądziła o stalking.
@w_kiwi @ko_alka @la_nika @nat_not @_HolaOla_ proszę o zabranie głosu jako strona allegro 🙂
Jeszcze nie mam rozwiązania, ale poklikałam coś nie tak.