anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Bezpieczeństwo przy sprzedaży skina w grze

MAMY ROZWIĄZANIE!
Michal76564
#7 Wielbiciel#

Witam, przymierzam sie do sprzedania  na allegro lokalnie skina do cs2 jest to nóż warty ponad 10 tys zł. Czytając podobne posty na tym forum moze nie z taka wartoscia skina dowiedzialem się że zdarzały sie przypadki, że osoba sprzedająca została z niczym przez to, że kupujacy zlozył skarge ze niby zadnego przedmiotu nie otrzymał. Moje pytanie więc brzmi czy jak udokumentował bym całą wymiane przykładowo nagraniem lub zdjeciami albo tym i tym to czy moge miec pewnosc ze nie zostane w tak bezczelny sposob wyrolowany?

oznacz moderatorów
11 ODPOWIEDZI 11
Client:44052296
#21 Demiurg#

@Michal76564 najlepiej nagranie audiowizualne przekazania przedmiotu, oświadczenie kupującego o otrzymaniu pełnowartościowego przedmiotu, umowa sprzedaży/kupna. Najlepiej wszystko sporządzić w 2 egzemplarzach w obecności i poświadczeniu notariusza.

🤦

oznacz moderatorów
Michal76564
#7 Wielbiciel#

Mam nadzieję że gdy również będziesz potrzebował pomocy dostaniesz rownie bezwartościowe odpowiedzi jak ta twoja 

oznacz moderatorów
LEW433
#21 Demiurg#

Ryzyko wielkie.

oznacz moderatorów
az1rael
#21 Demiurg#

Chybabym na łeb upadł coś takiego na allegro wystawić przy protect... cwaniak potem reklamację złoży że nie dostał a ciebie obciążą z protect i ani skina ani kasy @Michal76564 

Co do zabezpieczenia wpierw prośba o podanie danych konta do przekazania na piśmie przez panel wiadomości, następnie nagranie z monitora jak wysyłasz na te dane skina. Zero info o nagraniu do kupującego tylko w przypadku zgłoszenia do protect od razu policja zgłoszenie art 286kk oszustwo bez ceregieli. Zresztą widziałem na farum wątek właśnie że skórkę ktoś przez steam przekazał i go załatwił kupujący bez mydła. Zdaje się są odpowiednie strony internetowe o takich sprzedaży allegro odradzam.

oznacz moderatorów
Michal76564
#7 Wielbiciel#

Narazie chciałem uniknąć stron o których wspomniałeś ze względu na dość wysoka prowizje, ale skoro tak to tutaj wygląda nie pozostaje mi nic innego jak z nich skorzystać. Dziekuje bardzo za pomoc 😉

oznacz moderatorów
az1rael
#21 Demiurg#

Zależy ile to jest ta wysoka prowizja bo allegro samo cię złupi na 10-20% jak nie więcej

oznacz moderatorów
vonNogay
#17 Koryfeusz#

@az1rael 7.9%

oznacz moderatorów
komis-bell
#21 Demiurg#

@Michal76564 Odradzam przeprowadzania takiej transakcji na Allegro.
Jako sprzedający nie masz tu w zasadzie żadnej ochrony.

oznacz moderatorów
Michal76564
#7 Wielbiciel#

Dzięki za ostrzeżenie 

oznacz moderatorów
vonNogay
#17 Koryfeusz#

@komis-bell tylko w jakim innym miejscu sprzedać taką rzecz? Przecież żaden kupujący nie przeleje mu 10000, jeśli nie będzie miał żadnej ochrony.

oznacz moderatorów
Monika__L
#17 Koryfeusz#

Tylko 3 litery odbiór osobisty 

oznacz moderatorów