anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Brak środków za sprzedaz na allegro lokalnie

kamil17bor
#7 Wielbiciel#

8 dni temu sprzedałem dywaniki welurowe po przez Allegro Lokalnie, do dnia dzisiajeszego nie wiem czy ktoś je odebrał a co dopiero mówiąc czy ktoś zapłacił za nie. Bo do dnia dzisiajeszego nie mam środków za sprzedana rzecz 

oznacz moderatorów
10 ODPOWIEDZI 10

Client:44052296
#21 Demiurg#

@kamil17bor jaka była opcja płatności i transportu?

Na allegro finanse sprawdzałeś czy jest wpłata od kupującego? Masz aktywowane konto do wypłat w PayU i P24? 

oznacz moderatorów

STUDENCIK1974
#10 Popularyzator#

Dostawa

• Allegro Paczkomaty InPost
    11 ,49  zł
    z pakietem

0  zł

oznacz moderatorów

Client:44052296
#21 Demiurg#

@STUDENCIK1974 czyli zostaje kwestia albo braku aktywacji konta do wypłat albo jakaś blokada na wypłaty. Nie wiemy jak @kamil17bor wysłał, że niema informacji o doręczeniu ?

oznacz moderatorów

STUDENCIK1974
#10 Popularyzator#

Zapewne kolejna aukcja na AL bez sfinalizowania transakcji. Kupujący ma 3 dni na wpłatę. Często jest to bawienie się i nie płacenie. Może być też inny powód - kupujący mógłby poinformować o tym. W kwestii niepłacenia na AL powinno to zostać zmienione - jakieś blokady po kilku takich transakcjach.

oznacz moderatorów

Sa_nova
Moderatorka
Moderatorka

Cześć, @kamil17bor. Widzę, że dla zamówienia z 18 czerwca kupujący wybrał metodę dostawy Przesyłka kurierska - pobranie. Przykro mi, ale w takim przypadku nie mam wglądu do informacji o przesyłce, ponieważ nadałeś ją poza Allegro Lokalnie. 

Informacje na temat przesyłki, powinieneś znaleźć na stronie do śledzenia paczki przewoźnika, z którego usług skorzystałeś nadając paczkę.

Sandra
   Moderatorka
oznacz moderatorów

STUDENCIK1974
#10 Popularyzator#

Przy okazji zapytam jak podchodzi allegro do sytuacji notorycznego braku wpłaty przez kupującego? Są wprowadzone jakieś ograniczenia licytacji, zakupu? Bardzo proszę o informację. 

oznacz moderatorów

KOGIEL_T
#19 Nestor#

@STUDENCIK1974  jeśli ten sam kupujący nie zapłaci kilka razy, to możesz go zgłosić i zablokują mu konto

oznacz moderatorów

STUDENCIK1974
#10 Popularyzator#

Dziękuję za informację 🙂

oznacz moderatorów

MiMary
Moderatorka
Moderatorka

@STUDENCIK1974, jeśli ten sam kupujący notorycznie rozpoczyna u Ciebie transakcje bez opłacenia zakupu, to podeślij nam jego dane przez formularz kontaktowy. Zweryfikujemy to i podejmiemy decyzję o dalszych krokach. 

Marysia
   Moderatorka
oznacz moderatorów

STUDENCIK1974
#10 Popularyzator#

Dziękuję za informację 🙂

oznacz moderatorów