Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Cześć kupiłem konto do gry ale mam co do niego obawy i chciałbym dostać zwrot pieniędzy póki konto nie zostało jeszcze wysłane do mnie czy jest taka możliwość?
Kupione na allegro lokalnie przez blika
Jeżeli nie pisało to nie jest to niezgodność z opisem.
@xLiskoo_ Pewnie nie pisało że z nimi jest ,a tak szczerze to najlepiej pytać sprzedawcę przed zakupem , zwłaszcza jak opis nie jest w pełni jasny . To najlepszy sposób na unikanie problemów po zakupie.
@xLiskoo_ Towar jest niezgodny z opisem aukcji ? Czy z jakiegoś innego powodu tobie nie odpowiada.
@kolekcjoner608 mi nie odpowiadało przed wysłaniem hasła itp. chciałem zwrócić ale on zamiast pogadać to od razu wysłał hasło i tyle
a po drugie nie wiem czy to się zalicza ale na zdjęciu ładnie było pokazane konto ze skinami itp. a teraz jak na nie wszedłem nie było nic
w opisie nic nie pisało że konto będzie bez skinów czy coś
Allegro to nie jest koncert życzeń. Trzeba czytać przed kliknięciem "kup" zamiast później mieć pretensje do sprzedającego.
@kolekcjoner608 a jest jeszcze jakaś możliwość żeby dostać zwrot? napisałem przed wysyłką
Czy ty rozumiesz, że osoba prywatna może mieć w nosie twoje pisanie?
@xLiskoo_ Prywatny sprzedawca nie musi przyjmować zwrotów . Sprawdź co ma zaznaczone w swoich ustawieniach na temat zwrotów.
jak to sprawdzić
@xLiskoo_ Powinieneś wejść w zakładkę "o sprzedającym" i tam sprawdzić jak sprzedawca podchodzi do zwrotów . Nie znam do końca zasad na AL ,wystawiam tylko na normalnym allegro ale takie dane o sprzedawcy tam też powinny być.
Treści elektroniczne nie podlegają pod standardowe warunki zwrotów.
@kolekcjoner608 a gdzie jest ta zakładka? XD
@xLiskoo_ Wejdź na stronę tego sprzedawcy ,pewnie coś jeszcze wystawia i poszukaj jakiejś ikonki odnośnie warunków sprzedaży .
@xLiskoo_ Jest tam taka ikonka z "autkiem" i napis zwroty ,sprawdź sobie co pod nią ma napisane.
Sprzedający nie jest przedsiębiorcą, więc nie chroni Cię prawo konsumenckie, np. nie zwrócisz zakupu bez zgody sprzedającego.
Napisz do sprzedającego, po co naprzód wymyślasz rożne scenariusze.
to zrobiłem
Zdjęcia są ważnym elementem oferty i muszą dotyczyć wyłącznie oferowanego towaru, a prezentacja towaru na zdjęciu musi mieć taką formę i postać, aby nie budziła wątpliwości, co do faktycznego i rzeczywistego przedmiotu sprzedaży.
Sprawdź, jak wyglądała oferta na swojej liście zakupów: https://allegrolokalnie.pl/konto/oferty/kupione
Jeśli na zdjęciach dotyczących oferowanego konta znajdowały się skiny, to kupione przez Ciebie konto powinno je zawierać. W takim przypadku masz prawo reklamować towar u Sprzedawcy, na przykład poprzez rozpoczęcie dyskusji: https://allegro.pl/dyskusje/nowa?source=LOKALNIE, po 24 godzinach od otwarcia dyskusji będziesz mógł poprosić o pomoc pracownika Allegro.
Możesz też odczekać 14 dni od zakupu i zwrócić się o rekompensatę w ramach Allegro Protect.
czyli jak to wyglądało tak jak na tym zdjęciu to oznacza to że towar jest niezgodny z opisem to dostane zwrot pieniędzy tak? konto oczywiście które dostałem nie ma skinów
@xLiskoo_ Wywołaj moderację przyciskiem "OZNACZ MODERATORÓW" i poproś o zatwierdzenie zdjęcia. Chociaż i bez tego można się domyślić, że na zdjęciu jest towar, którego nie dostałeś. W takim przypadku dyskusja ze sprzedawcą nie ma sensu, odczekaj 14 dni od zakupu i złóż wniosek o zwrot pieniędzy z Allegro Protect.